ANNONS

Tommy Samuelsson sänder julradio i Hedemora för 24:e året.
Foto: John Leander

Radio Hedemora julsänder med coronahänsyn

HEDEMORA För 24:e gången sänder Radio Hedemora julprogram. I år har coronapandemin tvingat fram anpassningar i form av många reprisinslag. Men barnen får uppleva ett nytt berättarformat.

Egentligen hade Tommy Samuelsson, Radio Hedemoras ständige julvärd, stora planer med byte av programformat.
– Jag hade tänkt att vi skulle vara ute och träffa folk och spela in, men smittorisken och de olika åldrar på de som medverkar har gjort att vi får hålla kar det gamla formatet, säger Tommy.
Därför kommer lyssnarna att få återbekanta sig med en hel del repriserat material från tidigare år. Men då finns det å andra sidan en hel del att ta av påpekar Tommy.
– Det är fortfarande 15 timmar radio, som finns både på FM och på webben.

Nytt upplägg blir det ändå på en punkt. Barnens julradio kommer att bestå av en sammanhängande julsaga varierat med musik.
– Tidigare var Barnens julradio ett axplock, ungefär som Kalle Anka på SVT. Nu blir det en spännande följetong, säger Tommy.
En sak som Tommy vill göra men inte vet om det går, är att ha fördjupande om corona.
– Målsättningen är att vi ska få en mer utförlig information om vad coronan är. Lite mer än det man kan få till sig genom vanliga presskonferenser. Lite djupare förklaringar vad som händer, varför slår det så olika. Ska försöka få intervjuer med dem som håller på med smittskydd.

Vad som kommer att prägla nästa års julsändning är förstås oklart, förutom att det blir 25 års-jubileum. För det lär det definitivt bli om man ska tro Tommy Samuelsson.
– Åren drar iväg och det har blivit en tradition. Jag får ofta frågan ”Blir det i år igen?”. Ja, okej då, tänker jag.
2020 års Julsändning börjar kl 9.00 på julafton och sänds även i repris på juldagen.

Tablån
9.00: Julmorgon, 9.30: Barnens julradio del 1, 10.30: Tomtens musikstund, 11.00: Toner i jul – Micael Jansson, 12.00: Lunchmusik, 13.00: Linus Jullista del 1, 14.00 Barnens julradio del 2, 15.00: Musikradio, 16.00: Arne & några julskivor – På begäran, 17.00: Country Station – Juledition, 18.00: Luciakonsert, 19.00: Linus jullista del 2, 20.00: Stad i miniatyr, 21.00: Sperringens julkalas, 22.00 Julaftonsandakt, 22.15: Musikradio, 23.50: Tomten – Roland Montin, 24.00: God julaftonskväll.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS