ANNONS

Sofias Änglar producerade i Ludvika ett av sina program för säsong 12. – Alla vill dom väl, och det blir dom påfyllda med energi av när dom ser att alla vill deras bästa, säger Mattias Särnholm, en av programledarna. Från vänster Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam.
Foto: Veronica Rigtorp

Räddande änglar landade i Ludvika

LUDVIKA: TV-programmet Sofias Änglar hjälper familjer som drabbats av tragedier, nu har teamet varit i Ludvika och spelat in ett avsnitt.

TV-programmet Sofias Änglar gjorde en insats i Ludvika under förra veckan. Programmet som spelades in på trakten kommer att sändas i början av nästa år i kanal 5.
Sofias änglar hjälper familjer som drabbats av tragedier. Familjerna får hjälp med det praktiska, samtidigt som de får lätta sina hjärtan om motgångarna som drabbat dem. Det blir fängslande historier som inte lämnar någon oberörd. Änglarna finns med familjerna när de känner sorg och förtvivlan, men även i stunder av värme med hopp om en ljusning.
– Den här gången har vi med en tjej som har anorexi och hennes familj, där familjen är på väg tillbaka från denna sjukdom. Hon har varit sjuk länge, så det har inte funnits kraft för familjen att göra något åt huset, berättar programledaren Sofia Wistam.

Det är första gången programmet har med något som har anorexia.
– Jag har blivit mycket påverkad av den här historien, det har varit extra jobbigt, jag som nästan skojat om anorexia och sagt att det är väl bara att äta. Nu har jag varit nära någon som är så sjuk, där man bland annat ser hur syskon kommer i kläm. det har varit en jobbig vecka, säger Sofia allvarsamt.
Alla möten med har givetvis varit hjärtskärande, förklarar Sofia som uppenbart har känt den här veckan som extra jobbig.
– Sjukdomen är extremt svår att förstå och det är svårt att greppa den, säger Mattias Särnholm, en av de tre programledarna.

Det är en lång väg tillbaka, men bara de här dagarna har teamet sett en stor förändring i familjen, då man både har kunnat skratta tillsammans, men givetvis också gråtigt.
– Dom brukar sakna oss efter vi åkt, berättar Sofia.
Det är en stor cirkus som sveper in och det blir många positiva intryck för familjen men även för resten av teamet.

På varje ort programmet spelas in tar man in lokala hantverkssponsorer. I Ludvika har bland annat varit Erlandssons bygg, Ludvika plåt, Bröderna Tunströms måleri och LB Andersson Trädgård AB som fått agera änglar åt Sofias team.
Det har varit en intensiv vecka och bakom en av bussarna sitter delar av arbetslaget och tar igen sig och smälter intrycken.
– Det har varit helt fantastiskt och vemodigt när det nu närmar sig slutet, säger Niklas Ek, från Erlandssons bygg.
– Det är som slutet på vilket projekt som helst, men man är inte van att det är så här intensivt tre dagar på raken. Häftigt att få se slutet, när det är piffat och klart och alla möbler på plats, vi brukar ju bygga och sedan dra vidare.

De skulle vilja ta med sig den sammanhållning och det gemensamma ansvaret som varit under veckan.
Vanligtvis håller hantverkarna sitt till område, här har man hjälpts åt med allt.
– Det kan säkert bli en förändring efter det här, tror Per Anders Wester från Erlandssons bygg.

Publicerat i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 43 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS