Puh för ludd och svensk sommar

"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

Nalle Puhs ord utklurade av A.A. Milne.
Raden för mina tankar till delar av den alltmer intensiva politiska debatt som förs. Upplever att de politiska lappkasten är fler än förr. Konsten att få det som tidigare presenterats som motpartens tankemässiga tillkortakommanden till egna, fullständigt geniala tankar, både roar och oroar.

Möjligen är den uppdiktade nallens tankar inte så luddiga som de kan framstå.
Ser också en koppling mellan Puhs en aning dystra synsätt och det kynne som ofta beskrivs som svenskt. Smyglyssnade på ett sällskap som tycktes helt överens om att den varma vår vi just nu kan avnjuta är ett absolut säkert tecken på att en sällsynt regnig sommar stundar.

Om detta sällskaps spådom faller in så rekommenderas en riktigt sen semester i år. Förhoppningsvis kan förklaringen till denna dystra förutsägelse spåras i det sinnelag som beskrivs som det typiskt svenska.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Är ibland en smula avundsjuk på alla tvärsäkra typer som har den unika förmågan att sitta inne med absoluta sanningar.
Försöker undvika att bli en onödigt dyster typ. Uppgiften känns svår.
Det finns tecken som tyder på att sanningshalten i talesättet "det finns inget ont som inte för något gott med sig" ökat en smula.