Puh för ludd och svensk sommar

"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

Nalle Puhs ord utklurade av A.A. Milne.
Raden för mina tankar till delar av den alltmer intensiva politiska debatt som förs. Upplever att de politiska lappkasten är fler än förr. Konsten att få det som tidigare presenterats som motpartens tankemässiga tillkortakommanden till egna, fullständigt geniala tankar, både roar och oroar.

Möjligen är den uppdiktade nallens tankar inte så luddiga som de kan framstå.
Ser också en koppling mellan Puhs en aning dystra synsätt och det kynne som ofta beskrivs som svenskt. Smyglyssnade på ett sällskap som tycktes helt överens om att den varma vår vi just nu kan avnjuta är ett absolut säkert tecken på att en sällsynt regnig sommar stundar.

Om detta sällskaps spådom faller in så rekommenderas en riktigt sen semester i år. Förhoppningsvis kan förklaringen till denna dystra förutsägelse spåras i det sinnelag som beskrivs som det typiskt svenska.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Törs skriva att jag gillar Zlatan. Törs till och med tycka att han är värd att stå som staty i Malmö.
Försöker motstå frestelsen att bli en felfinnare. Just nu känns den uppgiften ganska tuff.
Måndag morgon. Kaffebryggarens gurglande överröstas av ljudet av tunga regndroppar som landar på rutan som förbinder mitt köksbord med yttervärlden.