Publikintresset har sviktat

AVESTA. Masarna har ebb i kassan. Klubben har valt att försöka gasa sig ur sin svåra situation. – Ekonomiskt har vi mått bättre, Roger Uppgård, kassör och medlem av styrelsen.

Ekonomiskt sett har Masarna varit nere för räkning. En av de möjligheter som diskuterats har varit att avsluta säsongen i förtid och dra sig ur elitserien. Efter dialog med serieföreningen, elitserieklubbarna, Svemo och förarna valde klubben att slutföra säsongen.
En stor lönekostnad försvann då Tai Woffinden valde att lämna klubben. Ny klubbadress är Indianerna, Kumla. Truppen är i övrigt oförändrad. Förarna har accepterat en lönesänkning för de två bortamatcher som återstår.

Masarna har i ett upprop bett om ekonomiskt stöd. Privatpersoner har hörsammat denna vädjan och har hittills betalat in strax under 16 000 kronor på klubbens konto.
Den ekonomiskt utsatta situationen som Masarna hamnat i är en konsekvens av att färre valt att besöka Brovallen och betalt entréavgift.
– Publikintresset har inte varit det vi hoppats på. En förklaring är att det sportsligt gått sämre, analyserar Roger Uppgård.

Besöksstatistiken styrker detta påstående. Säsongens två inledande hemmamatcher, mot Västervik och Lejonen, lockade 2 400 respektive 2 800 betalande åskådare.
– Det brukar komma fler på våra matcher efter att skolorna slutat. Så blev det inte i år. Möjligen kan värmen spelat in.

Sveriges framgångar i fotbolls-VM kan ha blivit dyrköpta för Masarna då hemmamötet med Rospiggarna krockade med matchen mot England.
– Normalt lockar dusten mot Rospiggarna uppemot 4 000, i år stannade publiksiffran kring 1 600, säger Uppgård.

Masarna har i och med sitt beslut att slutföra säsongen satt stor tilltro till bygdens och supportrars vilja att ta klubben ur en ekonomiskt svår situation.

Den 7 augusti är det upp till bevis. Då kommer Smederna till Brovallen.
– Vi har valt att gör en så kallad enkronasmatch av säsongsavslutningen mot Västervik. Förhoppningen är att någon eller några är redo att skjuta till en krona per betalande åskådare, säger Roger Uppgård.

Vilar ett konkurshot över Masarna?
– Nej det vill jag inte säga, men det kan inte fortsätta som nu.
Har förarna fått betalt?
– Hittills har Masarna alltid gjort rätt för sig och så ska det fortsätta.

Publicerad i Annonsbladet vecka 31 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA Viaplay Padel Open kommer till Avesta. Där avgörs första steget i den internationella tävlingen med totalt 64 spelare. – Det är bra kvalitet på startfältet, berättar Richard Jansson.
HAGGE. Simon Gustavsson, 16 år, skrev historia under folkracefestivalen i Motala. Bakom ratten på en bucklig Saab från 1994 vann han sin sports mest ansedda tävling.
BROVALLEN. Många hemmaåkare kom till start när Folkare MK arrangerade den första deltävlingen i Nedre Norra Biketown Cup, en motocrosscup för barn och ungdomar.