ANNONS

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och lillprins Gabriel besökte nyligen Säterdalen där Gabriels dopgåva, en tillgänglighetsanpassad rastplats, invigdes. De togs emot av Dalarnas landshövding Ylva Thörn, Säters kommunalråd Mats Nilsson (S) och Säters kommundirektör Marita Skog.
Foto: Kajsa Kilström/Länsstyrelsen i Dalarnas län

Prinsparet och lillprinsen invigde dopgåva i Säterdalen

SÄTER z Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel har besökt Säterdalen.De var där för att inviga Gabriels dopgåva, en rastplats i Säterdalens naturreservat.

När prins Gabriel, hertig av Dalarna, döptes 2017 fick han två dopgåvor av Länsstyrelsen Dalarna, dels ett skidspår i Koppångens naturreservat i Orsa kommun, dels en rastplats på vägen ut mot Kärleksudden i Säterdalens naturreservat.

Den 27 augusti var prinsparet och lillprinsen på besök i Säterdalen för att inviga rastplatsen. De välkomnades av Dalarnas landshövding Ylva Thörn, Säters kommunalråd Mats Nilsson (S) och Säters kommundirektör Marita Skog.

– Det var väldigt roligt att få lämna över dopgåvan till Dalarnas hertig, Prins Gabriel. Både rastplatsen i Säterdalen och skidspåret i Koppången hoppas jag kommer att bli välbesökta utflyktsmål för både stora och små, säger landshövding Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

Under besöket fick prinsparet och prins Gabriel även måla fågelholkar som ska sättas upp i fågelbyn i Säterdalen, där fågelholkar som andra barn tidigare har målat har satts upp.
På grund av coronapandemin skedde invigningen i ett mindre sällskap. Prins Gabriels rastplats är nu öppet för alla att besöka. I vinter är även prins Gabriels skidspår vid Koppången öppet för alla.

På sitt Instagramkonto skriver prinsparet följande om besöket: “Som hertig av Dalarna invigde Gabriel en gåva som han fått av Dalarnas län i samband med sitt dop. En fantastisk tillgänglighetsanpassad rastplats i Säterdalens naturreservat med ett rikt växt- och naturliv. Vi hoppas att rastplatsen ska bli ett uppskattat inslag för naturreservatets många besökare.
Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka. Där finns nu också en fågelholk som Gabriel har målat och ett “syskon” till bänken i älvdalskvartsit på Hykjeberget som vi fick i gåva i samband med vårt bröllop”.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nr 37, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS