ANNONS

Sune Karlsson och Agneta Melin-Karlsson njuter i skuggan under en pil bredvid sin husbil. “Vi passar på att prova de här nya ställplatserna när vi ändå skulle hälsa på brorsan”, säger Sune som själv bor i Hedemora.
Foto: Karin Diffner

Premiärcampare ger tummen upp för nya ställplatserna

LUDVIKA. Nu har Ludvika fått sina första kommunala ställplatser. Och de fick nästan högsta betyg av premiärcampare. – Det är jättebra miljö, fräscht bad och gångavstånd till mycket, berömmer Agneta Melin-Karlsson från Hedemora.

Solen gassade och termometern visade 28 grader när de nya ställplatserna vid Väsman nyligen skulle invigas inför en liten grupp tjänstemän och politiker. Planer på att Ludvika kommun skulle anlägga egna platser har funnits länge, men var de skulle ligga har stötts och blötts.
– Det måste vara ett schysst läge bredvid en sjö och nära en väg. Dessutom ska det vara lätt för besökarna att hitta vägen till stan och vara nära till natur och rekreation, säger kommunalrådet Leif Pettersson (S).


Cirka 2,7 miljoner kronor har det kostat att anlägga de åtta platserna som har tillgång till dricksvatten, latrintömning och sopkärl. Driften av anläggningen räknar kommunen med att en dygnshyra på 150 kronor ska täcka.
Resten är pengarna hoppas man få utdelning av i form av ökade intäkter till näringslivet och genom att attraktionskraften för Ludvika förväntas öka.
– Ju fler som upplever de fina sidorna av Ludvika, desto fler hoppas vi vill slå ner sina bopålar här, säger näringslivschefen Erik Odens.

En av premiärcamparna, Sune Karlsson, har gjort tvärtom, nämligen flyttat från Ludvika till Hedemora men besöker ofta sin barndomsstad tillsammans med hustrun Agneta Melin-Karlsson. De är vana husbilsåkare och gav ett gott betyg åt de nya ställplatserna vid Skuthamn.
– Att det finns bra möjlighet för latrintömning är bra för oss som har stora bilar och fasta avloppstankar, säger Sune.
Det natursköna läget men också närheten till centrum är något som paret uppskattar.
– Vi har både varit ner på stan och ätit mat och upp på Hammarbacken och ätit glass, berättar Agneta.
Ett litet minus ger paret dock själva avgiftsautomaten.
– Den var bökig och det var dålig information, så då fick vi lov att ringa kommunen, säger Sune.
– Men det är säkert bara barnsjukdomar, fyller Agneta i.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS