Postnord i Avesta och Hedemora blir ett

AVESTA. Postnord förbereder en flytt av sina verksamheter i Avesta och Hedemora. Under första kvartalet 2020 ska nya lokaler stå klara och då kommer verksamheterna samlokaliseras i Avesta.

Under första kvartalet 2020 ska Postnord samlokalisera sin verksamhet i Hedemora och Avesta. För att det ska bli möjligt har byggandet av nya och mer ändamålsenliga lokaler så smått startat i Högbo utanför Avesta. De nuvarande på Krongjutaregatan fyller inte längre de krav som ställs, bland annat fattas där en lastkaj.
– Vi måste anpassa oss till de förändrade volymer som skickas, säger Katarina Sörman, distributionsområdeschef hos Postnord med ansvar för Gästrikland och Dalarna.

Verksamheten som idag finns på Krongjutaregatan i form av brevbärarkontor, paket och pall ska då flytta in i de nya lokalerna. Dessutom säger Katarina Sörman att de innearbeten som i dag finns på kontoret i Hedemora också flyttas till Avesta.
– Vi bygger ett nav där vi samlar innearbetena för Avesta och Hedemora, säger hon och tillägger att man vill skapa synergieffekter.
Det innebär att brevbärarna som ska dela ut posten i Avesta och delar av Hedemora kommer att utgå från de nya lokalerna i Avesta. I Hedemora kommer det att finnas en depå varifrån brevbärarna som ska dela ut post i Säter och delar av Hedemora kommer att utgå.

När det gäller uthämtning av paket så kommer det att vara som vanligt det vill säga att privatpersoner får hämta sina paket hos de Postnordombud som finns. Utlämningen av företagspaketen i Avesta kommer att flytta till Högbo. Även företagspaketutlämningen för Hedemora flyttas till Högbo.
– Företagen kan teckna hämta/lämna service med Postnord, säger Katarina Sörman.

I dagsläget kan Katarina Sörman inte se att flytten kommer att föra med sig någon större förändringar av personalstyrkan. Behöver en minskning ske kommer det att kunna lösas via naturlig avgång i form av olika pensionslösningarna.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 09 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

KLOSTER. Nu är engelska parken i Kloster redo att återinvigas. Den 26 maj kommer landshövding Ylva Thörn att klippa bandet och programmet för invigningsdagen är fulltecknat.
SÄTER. Två män ertappades tidigt på tisdagsmorgonen under ett källarinbrott på Stiftelsevägen i Mora by.
HEDEMORA. Skorstensfejaryrkets museum har invigts på Gussarvsgatan i centrala Hedemora. I samband med invigningen ställde fotografen Anna M Lönedal ut fotokonst om sotaryrket.