ANNONS

Positivt kassabesked för grönvitt

BORLÄNGE. IK Brages ordförande Ulf Aronson får förnyat förtroende i klubben. Det blir hans andra år som ordförande. – Vi har hittat en nivå för hela verksamheten, säger han efter årsmötet

På årsmötet hade ett 30-tal medlemmar samlats för att lägga sin röst och ta del av 2017 års verksamhet. Det sportsliga – med steget upp i Superettan och framgångarna med akademilagen – hade de givetvis koll på.

Information om att klubben har plus i kassan med ett resultat på 120 699 kronor, var ett positivt besked. Siffror att jämföra med året innan då det var närmare 140 000 kronor på minuskontot.

Klubben har fortfarande ett negativt eget kapital på närmare 3 miljoner kronor. För att klara elitlicensen måste de siffrorna vändas då det egna kapitalet inte får vara negativt, något som ordförande Ulf Aronson inte tror är omöjligt.
– Vi har medvind och flera med stort Bragehjärta som är beredda att skjuta till pengar, säger han.

Förtroendegivande spel och resultaten i träningsmatcherna visar på att laget står rustat för Superettan.
– Försäsongen har börjat bra med endast en förlust borta mot Degerfors IF, säger klubbchefen Magnus Olsson.

En träningsmatch återstår innan premiären 31 mars mot Athletic Eskilstuna på bortaplan; Karlstads BK på Domnarvsvallen på fredag.
– Då kommer tidigare Bragetränaren Lennart “Kral” Andersson och spelarna Linus Zetterström samt Stefan Jadnert hem till Vallen, konstaterar Magnus Olsson.

IK Brages styrelse 2018:
Ordförande: Ulf Aronson.
Vice ordförande: Tarek Malak.
Ledamöter: Per-Amund Ruth, Göran Olsson, Anders Karlin, Magnus Landström.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS