ANNONS

Jan Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande.
Foto: Veronica Rigtorp

Positivt besked: Bättre ekonomi i Borlänge kommun

Bättre ekonomi med en prognos om överskott på 55,5 miljoner kronor. Så ser det just nu ut i Borlänge kommun.

Från decembermötet med kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) framhöll kommunstyrelsens ordförande, Jan Bohman (S), speciellt kommunens förbättrade budget och två viktiga beslut.
Kommunstyrelsens arbetsutskott förbereder kommunstyrelsens arbete och under det senaste möte var det bland annat budget och ekonomi som stod i fokus.
– Ekonomin är kraftfullt förbättrad. Vi har en prognos på ett överskott på 55,5 miljoner. Driftresultatet som vi brukar prata mycket om har förbättrats med 27 miljoner. Så om det här håller i sig kommer vi ha ett mycket stabilt ekonomiskt resultat, säger Jan Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande.
Bohman berättade att det tog två viktiga beslut:
När det gällde näringslivsfrågorna – där pengar ur framtidsmedel, delades ut för att främja näringslivsarbetet, vilket till en del berör infrastrukturpartnerskap, pengar till Dalarna Science Park och till Småföretagarcentrum.
KSAU informerade även om en rapport över hur arbete med en ny näringslivsstrategi fortlöper.
– Vi har också utvecklat vårt verksamhetsområde för vatten och avlopp, vilket innebär att vi kommer att bygga ut vatten och avlopp i Lennheden, Solbacka och Dalsjö, det kommer inte att sker omedelbart men finns med i vårt långsiktiga arbete.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS