ANNONS

Den ramp som just nu finns på Gruvplan har sett bättre dagar, men inom något år kan det blir en helt ny skatepark här.
Foto: Karin Diffner

Positiva besked om skatepark

SÄTER. Säters kommun är positiv till att hjälpa till och få igång en skatepark i stan. Det svarar kommunledningen nu den Säterkille som skickat in ett medborgarförslag om saken.

”Jag och jättemånga av mina kompisar vill att ni bygger en skatepark/betongpark åt oss barn och
ungdomar här i Säter. En liknande som i Leksand så att vi har någonstans att vara”.
Så skrev en Säterkille i ett medborgarförslag till kommunen i höstas.
Ungefär samtidigt kom föreningen KFUM Säters udda sporter med en förfrågan om att få hjälp med att få i gång en skatepark på Gruvplan. Tanken var att föreningen i egen regi skulle bygga en park, bland annat med pengar från Allmänna Arvsfonden.
– En sådan här park kostar kanske fem-tio miljoner och de pengarna har inte kommunen. Däremot har vi gett dem marklov, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
I kommunstyrelsens svar på medborgarförslaget framgår att man tycker att en skatepark skulle kunna gynna en bred åldersgrupp och att även aktiviteter som BMX-cykling och inlinesåkning kan utföras där. Fritidsenheten kan också tänka sig att skjuta till mer hjälp och eller pengar i framtiden.
– Vi får se när det kommer längre fram i planeringen vad det kan bli, hjälp med driften eller någon annan typ av stöd, säger Mats Nilsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS