ANNONS

Foto: Dreamstime

Positiv trend håller i sig

SMEDJEBACKEN. Positiv utveckling av skolresultaten i Smedjebacken under de senaste åren.

Skolan i Smedjebackens kommun har sedan år 2014 haft en positiv utveckling gällande både meritvärdet för eleverna som går ur årskurs 9 och behörigheten till gymnasiet.
Från att tidigare tillhöra den grupp kommuner vilka hade en mindre andel elever i årskurs 9 som var behöriga till olika program på gymnasiet jämfört med andra kommuner i landet, placerar sig nu Smedjebacken bland dem i toppen.
– Maria och hennes gäng har gjort ett fantastiskt arbete under de senaste åren som uppenbarligen gett resultat. Tittar vi på behörigheten till gymnasiet syns den positiva utvecklingen tydligt när vi jämför oss med de andra kommunerna i landet. På den punkten har vi gått från rött till grönt, säger Matilda Kilström (S) ordförande för familje- och utbildningsnämnden.
– Vi har en mycket väl fungerande ledningsgrupp för förskolan och skolan där det bedrivs ett omfattande utvecklingsarbete för att höja måluppfyllelsen, berättar Maria Ronsten, förvaltningschef familje- och utbildningsförvaltningen.

Även när det gäller meritvärdena för årskurs 9 har en positiv utveckling skett. De senaste åren har meritvärdena legat på en stabil nivå som innebär att Smedjebacken placerar sig ovan mittsträcket i jämförelse med andra kommuner, skriver kommunen.
– Glädjande är att Bergaskolan nådde sitt hittills högsta meritvärde våren 2020 för årskurs 9, berättar Maria Ronsten.
Maria och Matilda konstaterar båda två att även om utvecklingen gått framåt finns det saker som kan förbättras.
– När de gäller de områden där vi ser någon form av problematik har förvaltningen fått ett tydligt uppdrag kring att titta på vilka åtgärder som är relevanta att arbeta med för att komma vidare. I det arbetet behöver vi tänka långsiktigt, både för verksamhetens- och elevernas skull, avslutar Matilda Kilström (S).

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS