ANNONS

Finalister, från vänster: Ahmed Abu Shalbak, Hedemora UB, Lukas Andersson, BK Karma, Carl Eklund IKW/Köping, Filip Wilhelmsson BK Kaskad.
Foto: Privat

Positiv säsong för bowlingen i Hedemora

HEDEMORA Nyligen avslutades säsongen för Hedemora Bowling med en dagtävling i bowlinghallen. “Denna säsong har varit väldigt positiv”, säger Lars-Göran “Larsa” Hallström, från BK Granen.

Det var många duktiga spelare på plats för säsongsavslutningen. IKW/Köpings juniorlandslagsman Carl Eklund segrade till slut och vann finalen över Sverigetvåan Filip Wilhelmsson, från BK Kaskad.

– På tredje plats kom Dalarnas bästa junior Lukas Andersson, BK Karma, som tillsammans med Hedemora Ungdomsbowlares talang Ahmed Shalbak tog finalplatserna, rapporterar tävlingsledaren Lars-Göran Hallström.

Det har hållits liknande tävlingar under våren, för att ge lite intäkter till bowlinghallen som har drabbats ekonomiskt då tävlingsmånaderna mars och april försvann helt på grund av coronapandemin.

– Det är inte lätt för bowlinghallarna just nu, säger Larsa Hallström.

Säsongen har varit positiv för Hedemora Bowling som har ökat antalet aktiviteter.

– Även kommande säsong ser väldigt positiv ut, då vi har många nya projekt på gång framförallt för ungdomar tillsammans med bowlinghallen. Hedemora Bowling börjar göra sig ett namn i hela Mellansverige med många spelare på besök, säger Larsa Hallström.

Han och klubben hoppas nu på att Hedemora kommun vill hjälpa bowlinghallen med kaféavdelningen samt se till att de som driver hallen får förutsättningar till att installera en matlagningsugn.

– Det är väldigt viktigt att vi kan erbjuda möjligheter till att äta riktig mat i sporthallen, inte bara för bowlingen utan för hela idrotts-området kring Vasahallen. Hedemora kommun har en anläggning som har en enorm potential och kan med små medel och stöd till aktörerna i sporthallen skapa en väldigt trevlig oas för väldigt många människor. Jag hoppas verkligen att Hedemora kommun tar chansen och ser potentialen kring detta, säger Larsa Hallström.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 24, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS