ANNONS

Valle Waldén från Avesta gillar engelska sportbilar och kör en Morgan 4/4 från 1972.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Populära träffar i Rembo samlar entusiaster och rullande skönheter

REMBO/AVESTA I flera decennier har de populära bilträffarna i Rembo dragit både åskådare och motorburna förare. Under några år genomfördes onsdagsträffarna på flygklubbens fält i Avesta men numer är det åter grönområdet vid Nya Rembostugan som är samlingsplats.

Björn Janard, mest känd som Nalle, rullade in i en stilig DKW från 1938. “Jag har haft den i cirka ett år”, säger han.
Tvåhjuliga motorfordon platsar också på onsdagsträffarna och Ingvar Lundh rullade in på en Indian Scout från 1925.
Per-Arne Johansson, till höger, anlände i en Opel Rekord cabriolet från 1956 och hade sällskap av Ulf Nilsson.
Kicki och Göran Karlsson från Fors hade slagit sig ner bakom sin Oldsmobil -57 och njöt av kvällssolen.
– Vi körde igång i början på 90-talet och när vi höll till på flygfältet kunde det komma upp mot 100 bilar. Nu brukar det vara allt från 20 till 40 bilar plus mopeder och motorcyklar, säger Per-Arne Johansson, arrangör och den som varit drivande i den fordonshistoriska föreningen under många år.

Den som passerar Rembo efter riksväg 70 en onsdagskväll kan räkna med att se många stiliga fordon av både äldre och nyare modell. Onsdagsträffarna är populära och förutom alla motorburna entusiaster är det många som kommer bara för att titta på blänkande skönheter och rullande veteranare.
Per-Arne Johansson kör en Opel Rekord Cabriolet -56 och har Ulf Nilsson som passagerare.
– Förutom en del amerikanare är det mycket europeiska bilar och det är kul att det är sådan blandning på fordon. Träffarna fortsätter så länge det är fint väder och en del fortsätter att komma hit även vintertid, säger Per-Arne Johansson.
Kjell Lindfors från Skogsbo är en av dagens besökare och han visar upp sin Corvette C6 från 2006.
– Jag köpte min första Corvette 2003 och nu är jag inne på min fjärde, säger han.
En bit bort har Kicki och Göran Karlsson från Fors slagit sig ner i varsin stol bakom deras gamla skönhet, en Oldsmobil -57 som de ägt i 13 år.
– Det här är en tvådörrars modell och vi har gjort en invändig renovering där klädseln är så nära originalet som möjligt, säger Kicki Karlsson och tillägger:
– Bilträffarna är så trevliga och det här är en träffpunkt för många. Nu kan man åka på träffar nästan överallt och tisdagar brukar vi åka till Säterdalen.
En bit bort har Valle Waldén styrt in med en Morgan 4/4 från 1972 och han berättar att det är tredje sommaren han kör bilen.
– Det är en gammal pojkdröm att äga en engelsk sportbil men jag började med att rusta en gammal VW-bubbla på 70-talet, säger han och tar av sig skinnhjälmen.
Tillbehör och kläder är nog så viktiga. Något som Ingvar Lundh bekräftar.
– Det är kul att använda lite tidstypiska tillbehör och jag har både kängor, hjälm och jacka som passar till den här, säger han och klappar på en nära 100 år gammal skönhet på två hjul, en Indian Scout från 1925.
Ingvar Lundh berättar att han har många olika fordon, bland annat en BMW -59 och två trehjuliga fordon.
– Den här motorcykeln brukar jag åka rally med, säger han och ler.
Att det finns ett stort intresse för veteranare är tydligt och Björn Janard, kallad Nalle, rattar en DKW -38.
– Den här har jag haft i cirka ett år, säger Nalle medan några motorintresserade herrar dyker upp för att kontrollera fordonet lite närmare.
Fler fordon har anlänt och en rad mopeder plus motorcyklar står parkerade medan dess förare tar en fika. En uppskattad onsdagsträff som rullat på i decennier.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS