ANNONS

Nu drar Lions club Ängsklockan igång sina populära tipspromenader igen. Kristina Bertilsdotter och Inga-Lill Henriques är två av de medlemmar som hjälpte till i höstas.
Foto: Privat

Populära Lejontrampen tillbaka

LUDVIKA. När vanliga aktiviteter fick lov att ställas in på grund av pandemin valde Lions Ängsklockan i höstas att ordna tipspromenaden Lejontrampen i stället. – Det blev så populärt att vi gör det igen, säger BrittMarie Pettersson, sekreterare i klubben.

Ängsklockan är en av fyra Lionsklubbar i Ludvika. I höstas arrangerade medlemmarna tipspromenaden Lejontrampen under en period.
– Det var en bra och populär aktivitet när man inte kunde göra något annat. Som mest hade vi över 30 deltagare, berättar BrittMarie Pettersson.
Deltagarna fick betala 20 kronor för att få gå en dryg kilometer lång sträcka, svara på frågor och ha chans att vinna ett pris.
– Vi har gjort sträckan så att det ska gå lätt att ta sig fram även om man har rollator eller barnvagn. Frågorna är inte heller alltför svåra.
Lejontrampen inbringade 3 669 kronor, pengar som används till välgörenhet.
– Totalt har vi delat ut nästan 25 000 kronor sedan i oktober till behövande i Ludvika, nationellt och internationellt, säger BrittMarie.
Nu på tisdag den 4 maj börjar vårens upplaga av Lejontrampen med utgångspunkt från paviljongen vid Väsman.
– Vi har flexibel start mellan 14 och 15.30, så då behöver man inte ens vara i närheten av de andra deltagarna.
Promenaderna pågår sedan varje tisdag fram till 15 juni.
Ängsklockans verksamhet har annars i stort sett legat nere sedan i höstas. Nyligen hade medlemmarna dock sitt första månadsmöte på länge – utomhus.
– Då valde vi in tre nya medlemmar, så nu är vi 24 stycken, berättar BrittMarie Pettersson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS