ANNONS

Elvira Sandelin, Lilly Bäck, Sofia Steen och Elvira Lööf var fyra av deltagarna i Popkollot som hölls på Sjöviks folkhögskola i Avesta 2019. I år blir dock Popkollot digitalt i Dalarna.
Foto: Pär Sönnert

Popkollo ställer om – kör digitalt kollo

AVESTA/FALUN Det blir inget fysiskt Popkollo i Avesta och Falun i sommar. I stället hålls en digital variant. “Vi hoppas att detta gör att vi når ut till fler”, säger ledaren Evelina Eklind.

Som så många andra arrangemang påverkas Popkollo av den pågående coronapandemin. De båda fysiska kollona i Avesta och Falun ställs om till ett digitalt Popkollo.

– Vi gör lite olika från förening till förening i landet. Vissa föreningar har väldigt lokala kollon, där både deltagare och ledare kommer från närområdet, men kollona i Dalarna har både deltagare och ledare från hela landet och då var det inte försvarbart att köra ett vanligt kollo, säger Evelina Eklind, som är en av sju ledare för Popkollo Dalarna.

Även om det inte blir riktigt samma sak när man inte kan träffas fysiskt så tycker hon att den här lösningen är bra.

– Det är ju roligare att vi kan göra detta i stället för att ställa in helt. Och det känns som att det här blir en helt egen grej som vi kan göra om fler gånger framöver. Dessutom hoppas vi att detta gör att vi kan nå ut till fler, kanske till de som inte har möjlighet att delta i ett fysiskt kollo, eller de som inte törs sova borta och så, säger Evelina Eklind.

Målgruppen för Popkollo Dalarna är tjejer och transpersoner mellan 12 och 18 år.
– Kollot sker den 20-23 juli. Det går att anmäla sig på www.popkollo.se. Vi har inte någon sista dag för anmälan, men det finns maximalt ett 20-tal platser så det är först till kvarn som gäller, säger Evelina Eklind.

Hur kommer kolloverksamheten att gå till?
– Vi kommer att ha samlingar och workshops över Zoom. Sedan får deltagarna olika uppgifter. Vi ska försöka att göra detta till ett så vanligt kollo som möjligt, så långt som det går. Det kommer att bli lite mer fokus på olika dataprogram som man kan använda. Vi får bli mer kreativa helt enkelt, i det här läget, säger Evelina Eklind.

Det kommer även att dyka upp gästartister under kollot, även det digitalt.
– Jag hoppas att vi ska kunna få fram den här kollokänslan, även om man sitter så långt från varandra. Det är klart att många av ungdomarna är besvikna över att det inte blir ett vanligt kollo, det är vi ledare också, men de flesta håller med om att det är bättre att vi kan ställa om i stället för att ställa in, säger Evelina Eklind.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg samt Falun) nr 26, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS