ANNONS

Kommunpolis Eva Lindberg har tagit en paus från sitt arbete då hon insjuknat i covid-19.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Polisarbetet sattes på paus när hon testades positivt för covid-19

NORBERG Pandemin drabbar alla, vare sig vi blir sjuka eller inte. En av dem som blivit sjuk är Eva Lindberg, kommunpolis i Norberg,och detta trots att hon försökt att följa alla rekommendationer.

Eva Lindberg vill delge sin sjukdomshistoria och ge covid ett ansikte.
– Det började med vanliga förkylningssymptom och när jag gjorde testet var jag helt inställd på ett negativt svar. Det blev lite av en chock att få det här beskedet och man känner sig verkligen pestsmittad, säger hon.

Under vårt samtal i början av den gångna veckan hade Eva Lindberg haft feber i drygt två veckor, men känner att det ändå är på väg åt rätt håll.
– Tröttheten är hemsk och speciell och även om jag mår bättre så följer tröttheten med. Sen är det otäckt det här med andningssvårigheter, och det har jag också känt av.
Eva Lindberg vill vara öppen med att hon har fått corona, och hon har också skrivit om det i polisrutan i Norbergsbladet.

– Jag vill ge covid ett ansikte, och visa att vem som helst kan drabbas trots att man följer alla rekommendationer. Jag har ingen aning om när, eller hur, jag blivit smittad, säger Eva och tillägger:
– Det värsta är att höra kommentarer om att man får skylla sig själv.
Eva Lindberg påpekar att det är väldigt tydligt att vi aldrig kan veta vem som bär på smittan och därför måste alla följa de råd som finns.
– Jag höll mig hemma direkt när jag fick symptom. Men enligt min uppfattning finns risken att smittas av någon som inte har symptom och det är obehagligt att inte veta.

Eva Lindberg tycker också att det är svårt för den enskilde att veta om, och när, det är dags att kontakta sjukvården.
– Jag valde att beställa tid för provtagning, bara för att kunna utesluta covid-19. När jag fick provresultatet var det som att någon hällt en hink kallt vatten över mig.
Hon säger vidare att det är svårt att ta till sig ett svar som man inte räknat med, och uppmanar alla till försiktighet.
– Vi måste ta hand om varandra, hålla avstånd och stanna hemma när vi känner oss krassliga. Festerna får vänta tills dess vi kan mötas utan risk för att smitta ner någon, oavsett åldersgrupp. Det här är något jag absolut inte vill ha igen, säger Eva Lindberg kommunpolis i lokalpolisområde Norra Västmanland.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS