Platinaregn över Sabaton


Foto: Pressbild
FALUN. Joakim Brodén, Pär Sundström, Chris Rörland, Tommy Johansson och Hannes Van Dahl utgör en av hårdrockens verkliga fältherrar av i dag de fortsätter lägga musikvärlden för sina fötter.

2012 års fullängdsalbum “Carolus Rex” har nu certifierats med kvadrupel platinastatus – alltså platinanivå gånger fyra. Vilket i rena försäljningssiffror är lika med hela 120 000 krängda plattor. Detta i en tid då skivförsäljningen minskar och musikbranschen under en längre tid genomgått ett påtagligt paradigmskifte.

För att uppmärksamma denna anmärkningsvärda framgång frigör kvintetten den 30 november – samma datum skivans tematiske huvudperson Karl XII mördades i Norge – en specialutgåva av verket.

Fans kan se fram emot ett digert stycke hårdrock som levereras i formaten 2 cd-digipak, 2 lp, 3 cd+2 blu-ray-earbook, award edition samt digital variant.
– Borta bra men hemma bäst, och det är med stor ödmjukhet vi ser att fansen på hemmaplan fortfarande supportar oss så troget, efter alla dessa år. Tack till alla som bidragit till att göra “Carolus Rex” till ett av de mest framgångsrika svenska rockalbumen någonsin, berättar en glad Pär Sundström för skivbolaget Nuclear Blast.

I slutet av oktober fyrar Sabaton av tre spelningar i japanska Tokyo och Osaka, och i december vankas den numera traditionsenliga och ständigt utsålda Finlandskryssningen i bandets egen regi.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 41 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Timo Räisänen kommer till Hedemora och Out´n Loud på stadshotellet. Den 15 december kliver han upp på scenen och kör sina tolkningar av julsånger.
BORLÄNGE. Ny skrivna musikalen "Vägen till lyckolandet", har premiär i mars nästa år. Projektet är ett unikt samarbete mellan bland annat elever vid Rytmus och Gustaf Norén.
SMEDJEBACKEN. Den 24 november ordnas en nostalgikväll på Folkets hus i Smedjebacken, för att hedra och minnas Svante Strömberg som hösten 1966 startade diskoteket Shaker Club.