Platinaregn över Sabaton


Foto: Pressbild
FALUN. Joakim Brodén, Pär Sundström, Chris Rörland, Tommy Johansson och Hannes Van Dahl utgör en av hårdrockens verkliga fältherrar av i dag de fortsätter lägga musikvärlden för sina fötter.

2012 års fullängdsalbum “Carolus Rex” har nu certifierats med kvadrupel platinastatus – alltså platinanivå gånger fyra. Vilket i rena försäljningssiffror är lika med hela 120 000 krängda plattor. Detta i en tid då skivförsäljningen minskar och musikbranschen under en längre tid genomgått ett påtagligt paradigmskifte.

För att uppmärksamma denna anmärkningsvärda framgång frigör kvintetten den 30 november – samma datum skivans tematiske huvudperson Karl XII mördades i Norge – en specialutgåva av verket.

Fans kan se fram emot ett digert stycke hårdrock som levereras i formaten 2 cd-digipak, 2 lp, 3 cd+2 blu-ray-earbook, award edition samt digital variant.
– Borta bra men hemma bäst, och det är med stor ödmjukhet vi ser att fansen på hemmaplan fortfarande supportar oss så troget, efter alla dessa år. Tack till alla som bidragit till att göra “Carolus Rex” till ett av de mest framgångsrika svenska rockalbumen någonsin, berättar en glad Pär Sundström för skivbolaget Nuclear Blast.

I slutet av oktober fyrar Sabaton av tre spelningar i japanska Tokyo och Osaka, och i december vankas den numera traditionsenliga och ständigt utsålda Finlandskryssningen i bandets egen regi.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 41 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE/EUROPA Borlänges tyngsta taktfabrik är ute på våldsamma äventyr. Sju spelningar och tre olika länder avhandlas av den snabbväxande gruvmullergruppen Letters From the Colony.
AVESTA. Kulturgaraget laddar för ett år fyllt med spännande artister och band. Den 15 februari kör de i gång och först ut är det amerikanska bandet Samantha Martin och Delta Sugar.
BORLÄNGE. Redan som 14-åring tog Pierre Swärd sina första ackord på orgel. Året efter blev det hammondorgel och resten är historia som det heter.