ANNONS

Det här kommer att bli bra, sa Bengt Norrlén (S), familje – och utbildningsnämndens ordförande och för dagen målvakt i kommunlaget.
Foto: Veronica Rigtorp

Pigga ben nådde inte ända in i mål

SMEDJEBACKEN. Bergaskolans rektor Rolf Gustafsson visade eleverna var skåpet ska stå genom att göra hattrick vid invigningen av multisportarenan.

Bergskolans nya multiarena invigdes med premiärmatch. Ett nervkittlande möte mellan Bergas sjätteklassare och rektor med kollegor inom kommunen. Sjätteklassarna kämpade på bra mot de mycket äldre och större motståndarna som till sist vann med 5-3.

Hade bara matchen hållit på en längre tid hade sjätteklassarna lätt utmanat rektor Rolf Gustafsson lag genom snabbare ben och bättre kondition, vilket det pustande laget också höll med om när matchen var över.

Torkandes svetten ur ansiktet konstaterade både rektor Rolf Gustafsson och Bengt Norrlén (S), familje – och utbildningsnämndens ordförande:
– Det här kommer att bli bra det.
– Det är kul att vi har så god ekonomi i kommunen att vi kan göra en sådan här satsning, sa Bengt Norrlén

Bengt Norrlén som målvakt hade haft en tuff uppgift i målet, när de yngre och kvicka sexorna snabbt parerade med bollen runt motståndarna för att sedan skjuta välriktade skott.

Arenan som kostat nästan två miljoner kronor att uppföra kommer kunna användas till fotboll, basket, men även andra sporter. Arbetet med att anlägga arenan påbörjades under sommaren. Till skolstart skulle invigningen genomföras, men fick skjutas till nu, pågrund av försenad leverans av konstgräs. Planen ligger mellan hantverkshuset och framtidshuset vid Bergaskola eller som den också omnämns, Gula Berga.

Multiarenan var prio ett på elevernas önskelista över var som skulle göras på skolgården.
– Initiativet om en multiarena kommer från eleverna som önskade det här när de fick i uppdrag att skriva ner vad de vill ha på skolgården, berättar Rolf Gustafsson.

Multiarenan är första steget i det som ska göras på skolgården. då högstadieeleverna delar skolgård med mellanstadiet, kommer det bland annat att ordnas med lite avskilda sittplatser där de äldre eleverna kan dra sig undan från de yngre.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 37.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS