ANNONS

Förutsättning för att hålla på med den här verksamheten är att man är utbildad frisör, förtydligar de båda frisörerna Anita Frykberg och Birgitta Dahl, som själva har livslång erfarenhet av egna salonger.
Foto: Veronica Rigtorp

Peruksalongen till salu: ”Vill sälja till rätt person”

BORLÄNGE. Frisörerna Anita Frykberg och Birgitta Dahl, har i tio år drivit peruksalong. Nu letar de köpare till salongen. Men de vill att det ska vara rätt köpare, annars lägger de bara ned salongen. – Vi vill sälja till rätt person, annars lägger vi hellre ner, säger Birgitta Dahl.

Hela livet har de jobbat som frisörer, med egna salonger. Anita Frykberg har drivit Salong Klipperian på Jaxtorget och Birgitta Dahl har drivit Salong Cocette i centrum.
De båda är bästa väninnor och funderade om de inte skulle göra något tillsammans, och så sålde de sina frisörsalonger och öppnade Hårersättarna, som enbart jobbar med peruker, för tio år sedan.
– Salongen är den enda utpräglade peruksalongen i länet och har ett inarbetat samarbete med Region Dalarna och Hjälpmedelscentralen. Men nu är det dags att pensionera sig på riktigt, ler Birgitta Dahl.

Och de två har under en tid annonserat ut företaget till försäljning på Blocket, men inte känt att de hittat rätt köpare.
– Vi vill sälja till rätt person, annars lägger vi hellre ner, säger Birgitta Dahl.
Att det måste kännas rätt, förstår man när de berättar innerligt om sina stamkunder och fina kontakter med de som kommer för att få en peruk efter till exempel cellgiftbehandling, men även efter andra sjukdomar, men även bara för att kunden känner att det egna håret har börjat tunnat ut för mycket, vilket kan ske i mogen ålder.
– Många gruvar sig innan de kommer hit för att prova ut en peruk, men när det är klart, säger de ofta ”att det här gick ju riktigt bra”, berättar Anita Frykberg.

Förutsättning för att hålla på med den här verksamheten är att man är utbildad frisör, förtydligar de båda.
Den erfarenheten hade de när de startade, ändå var nästan allt nytt och de gick utbildningar för att lära sig.
Det är en känslig bransch där Anita och Birgitta möter kunder som för det mesta har tappat sitt hår på grund av en sjukdomsbakgrund.
Det är kunder som ges mycket tid, vid utprovandet där en personlig relation byggs upp.
– Önskar att någon tar över det här och driver det i samma anda som oss, säger Anita Frykberg och fortsätter:
– Det blir med sorg vi lämnar företaget.
För den som förvärvar salongen är det bara att stoppa nyckeln i låset och gå in och börja jobba. Den säljs med inredning och allt. Birgitta Dahl och Anita Frykberg erbjuder sig också att vara med vid överlappningen, om så önskas.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS