Persson banade väg för andra derbysegern

BORLÄNGE. Borlänge Hockey gick segrande även ur säsongens andra daladerby i hockeyettan efter 0-4 (0-0, 0-1, 0-3) i Malung på söndagseftermiddagen.

Borlänges främste poängsamlare Markus Persson spelade som ofta en huvudroll. Han spräckte Malungs målnolla nio minuter in den andra perioden och följde upp med att göra 0-2 20 sekunder in i slutperioden. Han har under säsongens tolv spelade matcher antecknats för 15 mål och sex assists.
Linus Ageborg och Jacob Thor avrundade Borlänges målfabrikation i Malung.
Borlänge återfinns överst i tabellen över den västra hockeyettan. Marginalen till tvåan Tranås är fyra poäng.
På onsdag har BHF möjligheten att förlänga den ännu obrutna sviten av matcher utan förlust under ordinarie speltid då Surahammar kommer till Borlänge ishall.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Avesta Alpina har en landslagsåkare i klubben. Den snart 20-årige Johan Hagberg är en av åtta killar i juniorlandslaget. – Så klart vill jag åka världscupen och etablera mig där.
AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.
HUDDINGE. Borlänge föll i det första akten av slutspelsserien. Inför hemmapublik kunde Huddinge på övertid vinna med 3-2 efter avgörande på övertid.