Persson banade väg för andra derbysegern

BORLÄNGE. Borlänge Hockey gick segrande även ur säsongens andra daladerby i hockeyettan efter 0-4 (0-0, 0-1, 0-3) i Malung på söndagseftermiddagen.

Borlänges främste poängsamlare Markus Persson spelade som ofta en huvudroll. Han spräckte Malungs målnolla nio minuter in den andra perioden och följde upp med att göra 0-2 20 sekunder in i slutperioden. Han har under säsongens tolv spelade matcher antecknats för 15 mål och sex assists.
Linus Ageborg och Jacob Thor avrundade Borlänges målfabrikation i Malung.
Borlänge återfinns överst i tabellen över den västra hockeyettan. Marginalen till tvåan Tranås är fyra poäng.
På onsdag har BHF möjligheten att förlänga den ännu obrutna sviten av matcher utan förlust under ordinarie speltid då Surahammar kommer till Borlänge ishall.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SKOGSBO. Kim Ojala är bara elva år men han har redan flera gånger varit iväg och testat på ishockeyspelande utanför Sveriges gränser. I vår väntar nya äventyr i österled för talangen.
SKOGSBO. Nicklas Lidström Cup blev som vanligt en stor hockeyfest och den 47:e upplagan av cupen vanns av Täby HC. Nicklas Lidström var en mycket populär prisutdelare vid avslutningen.
AVESTA. Det är skilda världar för representationslagen i IBF Lokomotiv Avesta. Herrarna kämpar i toppskiktet och siktar på uppflyttning medan damerna har det betydligt jobbigare.