ANNONS

Prunkande perennrabatter ska planteras på Rådhustorget i centrala Säter.
Foto: Pär Sönnert

Perenner planteras efter tävling

SÄTER. Prunkande perennrabatter ska planteras på Rådhustorget i centrala Säter. Det står klart efter en oerhört jämn omröstning, där det vinnande alternativet fick två ynka röster mer än två

Säters kommun har haft en omröstning på sin hemsida om vad som ska planteras runt den grusade gångrundeln på Rådhustorget mitt i centrum. De tre alternativen var: färgsprakande perennrabatt, spaljéer med klättrande växter eller blommande buskar
– Alla tre alternativen var framtagna utifrån att de skulle gå att genomföra på ett bra sätt, säger Annika Nyberg på gatuenheten inom Säters kommun, i ett pressmeddelande.
Omröstningen blev oerhört jämn och med ynka två rösters övervikt vann alternativet om en färgsprakande perennrabatt.
– Det om något, visar att varje röst är värdefull och kan påverka. Nu börjar vi lite smått arbetet och till nästa säsong kommer Säterborna att kunna se resultatet på plats. När det blir lite mer fart på arbetet framåt våren, hoppas vi att många kommer förbi och följer arbetet, säger Annika Nyberg.
120 personer röstade på det vinnande alternativet, 118 på alternativet om spaljéer med klättrande växter och 11 personer röstade på alternativet om blommande buskar.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Hedemora Säter v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS