ANNONS

osefin Enström, näringslivsutvecklare och koordinator för julskyltningen, kunde överlämna diplomet till vinnarna Marie Sellberg och Susanne Backlund hos Bollie Café och Butik
Foto: Mikael Eriksson

Pepparkakshus blev segerrecept

SÄTER. Bollie Café och Butik tog hem segern i årets upplaga av julskyltningstävlingen. Av de 463 som röstade hade 167 lagt sin röst på dem.

Den gångna söndagen öppnade Säters trädstad bjöd in till gammaldags julmarknad och traditionell julskyltning. Som traditionen bjuder sedan fyra år tillbaka utmanar butikerna varandra i att skapa julmagi i sina skyltfönster. Intresset var stor när täckelsen föll och besökarna kunde börja rösta på vilken butik som de tyckte hade de lyckats skapa den bästa magin. Och en titt runt bland butikerna gav snabbt vid handen att det lagts ned åtskilliga timmar på de olika skyltfönstren och att krävts både blod, svett och tårar.

När Josefin Enström, näringslivsutvecklare och koordinator för julskyltningen, räknade samman antalet röstsedlar kunde hon konstatera att det var rekordmånga röster som lämnats in. Närmare bestämt var det 463 besökare som röstade.
– Det är en ökning med över 100 procent från förra året då det var 209 personer som röstade, sa hon.

Intressant var även att konstatera att det av röstsedlarna framgick att julskyltningen lockar besökare från både när och fjärran. Josefin Enström sa att de var besökare från såväl Umeå som Stockholm och Ludvika som röstat.

Den butik som fick flest röster var Bollie Café och Butik med 167 röster. Segerkonceptet var dels ett skyltfönster fyllt med ett gigantiskt pepparkakshus och dels ett skyltfönster med naturtema.
– Vi bestämde oss i sista stund för vad vi skulle göra, sa Susanne Backlund.
– Pepparkakshuset gick hem hos barnen och fönstret med naturtema gick hem hos de vuxna, sa Maria Sellberg.

Livsstilsbutiken mig & alice som tagit hem segern de tre senaste åren fick i år sig ned petad till en andra plats.
– Jag gratulerar vinnarna av hela mitt hjärta, sa hon.
Melinda Lindberg sa vidare att hon valde att följa konceptet för julskyltningen – en gammaldags jul – och att hon lagt ned runt 30 timmar på att få till det. I hennes fönster fanns allt från gamla svartvita släktfoton till julskinka och godsaker.
– Jag har tillverkat mycket av innehållet själv, sa hon.

Tredje platsen togs av Lidéns Möbler. De hade vikt ett helt rum till detta och där byggt tomtens verkstad.
– Det är Johan och Lina Broberg som ska ha äran för detta, sa Agnetha Hölke.
Extra skoj var att de förenat företagets 120-åriga historia med att skapa julstämningen.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 50 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS