ANNONS

Husbyringen är en av flera föreningar som får extrapengar från kommunen.
Foto: John Leander

Pengar till föreningar och personalfest

HEDEMORA 2,8 miljoner kronor delar Hedemora kommun ut till föreningslivet. Stiftelsen Husbyringen får en slant, liksom Hedemora kvinnojour, liksom en tänkt fest för kommunens anställda.

Möjligheten till att ge bidrag till dessa verksamheter har sin bakgrund i att kommunens senaste prognos visar ett överskott på 18 miljoner kronor.
– När vi såg det ekonomiska resultatet ville vi, lite som en julklapp, fördela en del av dessa pengar till dem som gör stora och viktiga insatser för kommunens invånare, säger avgående centerpartistiska kommunalrådet Christina Lundgren.

Kommunen går in för att ge extra bidrag till det som har koppling till föreningsliv, kvinnojourens arbete mot våld i nära relationer.
Av de 2,8 miljonerna kommer cirka en miljon att fördelas mellan föreningar som sedan tidigare fått föreningsbidrag. Bland dessa återfinns alltså Husbyringen som får 120 000 kronor. Hedemora Kvinnojour får 100 000 kronor.

Dessutom vill kommunen vara en attraktiv arbetsgivare och satsar på en stor personalfest för kommunens anställda. Där lägger man in 1 000 kronor per anställd, vilket totalt innebär 1,5 miljoner kronor.
– Vi vet hur hårt de kommunanställda har arbetat under 2020. Det har varit extraordinära förhållanden. Personalfesten är ett sätt för oss, och för kommunen, att säga tack till sina medarbetare, säger det socialdemokratiske kommunalrådet Stefan Norberg.
När festen ska kunna genomföras är ännu oklart på grund av coronapandemin.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS