ANNONS

På bilden ses: Blerta Krenzi, ordförande S-kvinnor Avesta, Patrik Sundin, ordförande Socialdemokraterna Avesta, Markus Autio, ordförande Pappers Avd. 4, Stefan Palm, ordförande IF Metall, Eva Pettersson, ordförande Kommunal Avesta, Monica Andersson, ordförande LO Avesta, Ann-Sofie Rebermark, ordförande Kvinnojouren Avesta (KiA), och Sara Stille, tjejjouren MOA.
Foto: Privat

Pengar samlades in till kvinno- och tjejjouren

AVESTA Socialdemokraterna och LO-facken i Avesta samlade in pengar till kvinno- och tjejjouren på 1 maj. Totalt fick man in 41 000 kronor.

På grund av den rådande coronapandemin firades 1 maj digitalt i år. I samband med firandet tog Socialdemokraterna Avesta också initiativ till en insamling. Då det digitala firandet innebar mindre kostnader än ett traditionellt 1 maj-firande så blev det pengar “över”.

– Vi hade därför en diskussion om vad vi kunde använda pengarna till istället, säger Patrik Sundin, ordförande för Socialdemokraterna Avesta, i ett pressmeddelande.

S-kvinnorna föreslog att insamlingen skulle gå till kvinno- och tjejjouren i Avesta.
– Det har kommit fler rapporter om att ökad social distansering och isolering också leder till ökat våld i hemmet. För många är hemmet tyvärr inte den trygga punkten det borde vara. S-kvinnor i Avesta föreslog därför att insamlingen borde gå till kvinno- och tjejjouren i Avesta, säger Blerta Krenzi, ordförande för S-kvinnor Avesta, i pressmeddelandet.

Dessutom uppmanade Socialdemokraterna Avesta sina medlemmar att skänka en slant till insamlingen. När Kommunal, IF Metall och Pappers avd. 4 hörde talas om initiativet så ville även LO-facken också delta. Tillsammans samlade man in totalt 41 000 kr.

Den 13 maj bjöd Socialdemokraterna och LO-facket in Kvinnojouren i Avesta (Kia) och tjejjouren Moa till en träff. Jourerna berättade om sina viktiga verksamheter och vittnade bland annat om att trycket på deras verksamhet har ökat under pandemin. I samband med träffen överlämnades även checken på det insamlade bidraget.

“Socialdemokraterna och LO-facken hoppas att detta tillskott kommer till användning i kvinno- och tjejjourens viktiga verksamhet. Vi vill också rikta ett stort tack till alla våra medlemmar och andra som har varit med och bidragit till vår insamling”, skriver S och LO-facken i pressmeddelandet.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 22, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS