ANNONS

Ett par av föreningarna får pengar för sin fotbollsverksamhet. Då idrottsföreningar dominerar ansökningarna välkomnar Dalakraft fler ansökningar från bland annat kulturföreningar.
Foto: Sonny Jonasson

Pengar delas ut till föreningar

DALARNA Två gånger om året delar energibolaget Dalakraft ut drygt 100 000 kronor till föreningar och organisationer i Dalarna.

Även denna gång var intresset stort för Dalakrafts sponsringsprogram.

“De ideella föreningar och organisationer med alla sina utövare och medlemmar utgör en viktig byggsten i ett livskraftigt Dalarna och särskilt nu i utmanande tider. För många unga är deltagandet i föreningslivet mer än en sysselsättning, det är en identitet och vad skulle hända om detta denna tillhörighet inte fick medel för att utvecklas? Ett rikt och livskraftigt föreningsliv är något vi alla tjänar på. Utan alla ideella dalakrafter skulle vårt samhälle se helt annorlunda ut”, skriver Dalakraft i ett pressmeddelande.

– Fortfarande står idrottsföreningar för de flesta av ansökningarna och vi ser gärna en större bredd inom ansökningarna i framtiden, med det sagt att fler föreningar inom kultur och sociala engagemang ska söka sponsring av oss, säger Rita Adolfsen, marknads- och försäljningschef på Dalakraft.

Ansökningar som kommits in har bedömts utifrån företagets sponsringspolicy där målet är att få en bra spridning mellan kön, geografi samt vilken typ av aktivitet föreningen eller organisationen sysslar med.

De får pengar av Dalakraft:
Kulturföreningen Sheside (Borlänge), 10 000 kronor
Dala-Floda intresseförening, (Gagnef), 10 000 kronor
Islingby IK F-06/07 (Borlänge), 10 000 kronor
Bowlingklubben Granen (Hedemora), 10 000 kronor
Malungs Idrottsförening, 10 000 kronor
Rättviks Golfklubb, 10 000 kronor
Swesom FC (Borlänge), 7 000 kronor
Dala Närkampsförening (Falun), 7 000 kronor
Masarna SK, (Avesta), 7 000 kronor
Sälens Skateboardförening, 7 000 kronor
Barkens HF (Smedjebacken), 7 000 kronor
Stora Skedvi IK (Säter), 7 000 kronor

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nr 20, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS