Peace & Love-festivalen ställs in

Det blir ingen Peace & Love-festival i Borlänge 2020. På tisdagen meddelade festivalledningen att festivalen ställs in. Bilden är från Peace & Love 2018.
Foto: Pär Sönnert
BORLÄNGE Årets upplaga av Peace & Love-festivalen ställs in. Anledningen är coronavirusets spridning.

På tisdagen meddelade festivalledningen att det inte kommer att bli någon Peace & Love-festival i Borlänge 2020. Festivalen var tänkt att genomföras den 2-4 juli.

“Fokus för beslutet är trygghet och säkerhet för besökare, artister, personal och borlängeborna. De senaste veckorna har vi haft förhoppningen att kunna genomföra festivalen, trots coronavirus och regeringens restriktioner om folksamlingar. Nu har vi insett att så inte är verkligheten. Tiden är för kort för att kunna planera och genomföra festival i sommar. Ta hand om varandra och ta inga risker mot dina medmänniskor”, skriver festivalen på sin hemsida.

De som redan har köpt biljett till sommarens festival kommer att bli informerade om hur de påverkas.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA Coronaviruset härjar världen. Smittorisken är mycket hög och effekterna drabbar hela samhället. Beredskap på bred front råder nu i Dalarna. I allra högsta grad sjukhusen.
DALAFLODA 2020 års Jussi Björling-stipendium delas mellan sångerskan och kulturentreprenören Anna Eklund-Tarantino och hennes skapelse Dala-Floda Operafest. Stipendiet är på 100 000 kronor.
BORLÄNGE. Det finns en spridning av det nya coronaviruset i Borlänge kommun. Personer på äldreboenden eller som har hemtjänst har nu konstaterats smittade. Under onsdagen avled en person.