Peace & Love-festivalen ställs in

Det blir ingen Peace & Love-festival i Borlänge 2020. På tisdagen meddelade festivalledningen att festivalen ställs in. Bilden är från Peace & Love 2018.
Foto: Pär Sönnert
BORLÄNGE Årets upplaga av Peace & Love-festivalen ställs in. Anledningen är coronavirusets spridning.

På tisdagen meddelade festivalledningen att det inte kommer att bli någon Peace & Love-festival i Borlänge 2020. Festivalen var tänkt att genomföras den 2-4 juli.

“Fokus för beslutet är trygghet och säkerhet för besökare, artister, personal och borlängeborna. De senaste veckorna har vi haft förhoppningen att kunna genomföra festivalen, trots coronavirus och regeringens restriktioner om folksamlingar. Nu har vi insett att så inte är verkligheten. Tiden är för kort för att kunna planera och genomföra festival i sommar. Ta hand om varandra och ta inga risker mot dina medmänniskor”, skriver festivalen på sin hemsida.

De som redan har köpt biljett till sommarens festival kommer att bli informerade om hur de påverkas.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

För andra gången har Glenn Nyberg utsetts till Årets domare i Sverige. Utmärkelsen fick han i samband med TV4:s Fotbollsåret 2020 som genomfördes i tisdags.
Närboende till de planerade hyreslägenheterna vid Älvvägen/Dalvägen är upprörda över byggplanerna. De vill inte ha en så stor fastighet på tomten.
Lärarförbundet har publicerat sin årliga ranking som mäter tio olika delar inom skolan i syfte att utse bästa skolkommunen. Och Borlänge placeras långt ned på listan.