ANNONS

Patrik Lindström från Vikmanshyttan är Årets Landsbygdsutvecklare. Här flankerad av Jonas Nyberg från Södra Dalarnas sparbank och Kommunbygderådets ordförande Erik Nilses.
Foto: John Leander

Patrik från Vikmanshyttan året landsbygdsutvecklare

VIKMANSHYTTAN Entreprenören från Vikmanshyttan, Patrik Lindström, har utsetts till Årets landsbygdsutvecklare i Hedemora kommun. – Det bästa priset man kan få, säger Patrik om utmärkelsen.

Gamla folkets hus i Vikmanshyttan. Här finns ett fullt utrustat gym, en rejäl anläggning med digitala jakt- och golf- och bilsimulatorer och nu också en restaurang.
Det är svårt att föreställa sig att den här byggnaden för inte så många år sedan stod tom och nedgången med sönderslagna fönster.
Nu bokar stora företag in sig här för konferenser. Folk tränar och ungdomar här om vartannat. Patrik har till och med gjort en specialmeny.
– Det är en ungdomsmeny, så att de kan äta för 20 kronor, säger Patrik Lindström efter att ha fått en symbolisk ”jättecheck” på 5 000 kronor från Södra Dalarnas sparbanks VD Jonas Nyberg och kommunbygderådets ordförande Erik Nilses.

Det är kommunbygderådet som ligger bakom priset och utser vem som blir Årets landsbygdsutvecklare. Priset delas ut till en person, företag eller organisation som man anser gör ett extra bra jobb för att hålla landsbygden levande.
Under de senaste tre åren har priset delats ut till Skördemarknaden, Lindgårdens bageri och Brandts jordgubbar i Västerby.

I år blev det alltså Patrik Lindströms tur för det han har åstadkommit med Vikmanshyttans gamla folkets hus. Enligt Erik Nilses var det inget snack om saken den här gången.
– Det är flera som vi har diskuterat. Sen kom Patrik upp som förslag och då fanns det inget mer att diskutera. Det kändes självklart att han skulle få det.

Patrik själv är glad och rörd över utmärkelsen.
– Jag fick tårar i ögonen när de ringde och jag får nästa tårar nu. Det bästa priset man kan få tycker jag. Att bli uppskattad för att man gör någonting för bygden.

För det är så han ser på sitt företagande och han ler mest när han påpekar att han aldrig kommer att utses till Årets företagare för att han inte tjänar tillräckligt mycket pengar.
– De som känner mig vet att jag inte blir någon miljonär på det här. De är min hobby. Jag tycker att det är roligt.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS