ANNONS

Fritjof Olsson utsedd till Årets lärare.
Foto: Marija Ratković Vidaković.

Passionerad pedagog utsedd till Årets lärare

Fritjof Olsson har blivit utsedd till Årets lärare av Arbetsmarknadskunskap Dalarna.

Nyligen fick Västerbergslagens utbildningsförbund, VBU, reda på att skolan har Årets lärare, utsedd av Arbetsmarknadskunskap Dalarna.
Den glada vinnaren är Fritjof Olsson som jobbar på skolans olika enheter, bland annat på teknikprogrammet på Högbergsskolan och bygg och anläggning- och fordons- och transportprogrammet på Malmenskolan.

Arbetsmarknadskunskap Dalarna delar ut priset för Årets lärare till en person som har utmärkt sig genom sitt arbete med kopplingen skola-arbetsliv.
Fritjof Olsson vinner priset med motiveringen:
“För att han använder sig av en pedagogik som lyfter in det kreativa, annorlunda och verklighetsnära. Han finner alternativa vägar för att locka till lärande, framförallt i kopplingen mellan yrkeskurserna och ämnena matematik/fysik/teknik.”
– Jag är mycket tacksam för priset. Det var en spännande utmaning att jobba på Malmenskolan med yrkeselever och deras unika förutsättningar. Med hjälp av yrkeslärarnas dedikation för eleverna och min vilja att lära mig lyckades jag sätta samman en del arbetssätt riktade till just yrkeselever som förenade teori och praktik, säger Fritjof och fortsätter:
– Jag vill verkligen tacka för yrkeslärarnas stöd. Det hjälpte elevernas motivation och även matematiska förmåga. Det var speciellt intressant att se att arbetet även gav bra resultat på nationella provet trots att insatserna var långt från de uppgifterna vi fokuserade på. Mitt mål var hela tiden tvådelat, ge eleverna verktygen de behövde i yrket och i livet i stort. Så vi räknade både på privatekonomi och huslån tillsammans med fälgar (fordon) och terrasbyggen (bygg). I alla fall var det ett roligt och utmanade år, berättade Fritjof.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS