Passionerad pedagog prisas

oznorCO
Fredrik Hammarbäck ustsedd till Årets pedagog.
Foto: Marija Ratković Vidaković
Fredrik Hammarbäck har utsetts till Årets pedagog av Ludvikas Rotaryklubb.

Ludvikas Rotaryklubb premierar årligen en förtjänt lärare/pedagog i Ludvika eller Smedjebackens kommun. Utmärkelsen kallas Årets pedagog och den delas ut till en person inom utbildningsvärlden som är särskilt engagerad och gör något utöver det vanliga inom sitt verksamhetsområde.

Årets pedagog 2020 blir Fredrik Hammarbäck, VBU:s lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, vilkens elever har gjort Smedenskolan välkänd under sista året med många olika priser, bland annat som Sveriges bästa kockelever 2019.
– Fredrik är en sann yrkeslärare som brinner för sitt yrke, sin profession och eleverna, berättar Karin Sandström, tidigare rektor på Smeden och Stegelbacken.

Ludvikas Rotaryklubbs utmärkelse består av ett vårdträd som planteras i närheten av den arbetsplats som läraren/pedagogen har. Trädet förses med en bricka med mottagarens namn samt utdelningsår. Trädet symboliserar växtkraft och framtid och bidrar positivt till skolans/utbildningsenhetens utemiljö. Det ger också goodwill. Utmärkelsen kompletteras med ett diplom i två exemplar, ett till skolan och ett till Årets pedagog, med juryns motivering som delas ut 18 juni.

– Självklart kul att bli nominerad till detta pris och att sedan vinna är ju en stor ära. Som pedagog växer och utvecklas man tillsammans med bra kollegor och fantastiska elever, det är precis det jag har på min arbetsplats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Smedjebacken, säger Fredrik.

Marija Ratković Vidaković

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Solweig Jonsson och Bernt Jansson strör beröm över ställplatserna i Smedjebackens hamnen. – Vi brukar åka hit och ställa oss. Det är så fint, ett riktigt smultronställe, säger Bernt Jansson.
Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.