ANNONS

Påskens konstrunda firar Avesta 100 år

AVESTA. Årets konstrunda hyllar Avesta 100 år, och har därav fått namnet 100-års rundan. Ett rekordstort antal konstnärer deltar och bjuder in till öppna ateljéer runt om i Avesta.

Yrkesverksamma konstnärer i Avesta har, i samarbete med Folkare Konstförening, sedan 15 år tillbaka arrangerat Konstrundan. Och det alltid under påskhelgen, med start långfredag och avslut annandag påsk.

I år uppmärksammar Konstrundan att staden fyller 100 år och har därför bjudit in alla som arbetar konstnärligt i någon form att delta just detta år. Konstrundan blir således i år 100-årsrundan.
– Det är med glädje vi kan meddela att ett 20-tal intresserade har valt att vara med och tillsammans blir vi cirka 30 stycken som kommer att öppna upp våra ateljéer och lokaler för besök under påsken, säger Meg Ersbacken.

Vad kan besökaren då förvänta sig att få se? Många nya platser finnas att besöka men även gamla välkända. Förutom de ordinarie medlemmarna, som är yrkesverksamma inom måleri och skulptur, finns många andra målare med. Dessutom medverkar ett antal konsthantverkare som arbetar med keramik, smide, trä och textil. och designade. För att hjälpa besökarna att hitta runt har både en karta och en speciell skylt tagits fram.

– Vi ordinarie konstnärer har som vanligt vårt K – som visar vägen och kartan kan man hämta på turistbyrån, säger Meg Ersbacken.
På fler håll efter 100-årsrundan kommer det att serveras både mat och kaffe.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 16 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS