ANNONS

Marina Bergman grundare av Hjälptillnu.se och Julklapp till alla, samarbetar med Quality Hotel Galaxen, i år med nytillträdde vd:n Malin Lundgren.
Foto: Veronica Rigtorp

Pandeminpandan hjälper till när alla ska få klappar

“Julklapp till alla” och “Ensam julgran söker klappar” genomförs även i år. Redan nu har det inkommit över 60 000 kronor som ska fördelas på julklappar till behövande.

Det är åttonde året som Martina Bergman samarbetar med Quality Hotel Galaxen, i år med nytillträdde vd:n Malin Lundgren.
– Vår del i samarbetet är att man kan köpa gåvobevis i vår reception och så har vi lådan här där man kan lämna in ansökan om julklapp, berättar Malin Lundgren.
“Ensam julgran söker klappar” är Quality hotells egen insamling, som pågår på alla deras hotell. Galaxen har valt att skänka dessa pengar lokalt till “Julklapp till alla”.
– Vi har också gjort en tävling på Instagram, där den som läser pandainlägget ska hitta stavfel i texten. För varje som får alla rätt skänker vi fem kronor till “Julklapp till alla”, säger Malin Lundgren.

Panda?
– Vi behövde avgränsa platser i frukostmatsalen, och tyckte det såg tråkigt ut med avgränsningsband, så vi kom på att vi skulle sätta mjukisdjur på stolarna och så föddes idén om Panda i Pandemin.
Ett litet tips är att ett stavfel är Pandamin, så nu är det bara att leta fler.
Sedan 2013 har “Julklapp till Alla”, som startades av Martina Bergman genom Hjälptill.nu, samlat in julklappar. Från och med 2014 i ett samarbete med Quality Hotell Galaxens Ensam julgran söker klappar.

Från början lämnade allmänhet, organisationer och företag in julklappar som sedan delades ut. Numera lämnas/skänks pengar genom insamling av “Julklapp till alla” och genom “Ensam julgran söker klappar”. Pengar som omsätts i julklappar efter önskemål från sökande som är i behov. Förra året samlades 70 000 kronor in som sedan blev julklappar till barn och ungdomar upp till 18 år, som annars inte skulle fått några paket.

I år är insamlingen redan uppe i över 50 000 kronor.
– Det är med hjälp av alla fantastiska medmänniskor, företag och organisationer, säger Martina Bergman.
De behövande som sökt julklapp, får av Martina reda på tid och plats för hämtning.
Tomten då?
Martina Bergman frågade Tomten hur han ställer sig till rådande pandemi och han svarade att han kommer att vara jättenoga med att tvätta händerna och så kommer han att vara på plats och vinka åt barnen, men i år blir det inga kramar.

Hos Quality Hotel Galaxen finns både postlåda för att posta ansökningsblanketten om julklapp och möjlighet att bidra till julklapparna. Foto: Veronica Rigtorp.
“Ensam julgran söker klappar” hos Quality Hotel Galaxen skänker alla pengar som kommer in i Borlänge till “Julklapp till alla” som de samarbetar med.
Vd:n Malin Lundgren med Pandan som har en stor roll i årets “Julklapp till alla”. Foto: Veronica Rigtorp.
Marina Bergman grundare av Hjälptillnu.se och Julklapp till alla, samarbetar med Quality Hotel Galaxen, i år med nytillträdde vd:n Malin Lundgren. Foto: Veronica Rigtorp
Hos Quality Hotel Galaxen finns både postlåda för att posta ansökningsblanketten om julklapp och möjlighet att bidra till julklapparna. Foto: Veronica Rigtorp.
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS