ANNONS

Bella har bra utsikt från husse Jan-Eriks Palomäkis axel, att hon har baken rätt i ansiktet på husse får han stå ut med.
Foto: Veronica Rigtorp

På tur med trogen trio

SMEDJEBACKEN. Chivas och hans husse Jan-Erik Palomäki är ute på promenad och med är även Chivas kattvänner Bella och Sune. Katten Gösta stannade hemma den här gången.

Det är förmiddag i Smedjebacken och solen ger en föraning om den vår som kommer. På gångvägen ovanför macken i backen står Jan-Erik Palomäki och pratar med sina pensionärskollegor Lena Holmlund och Lars Eriksson.
Bredvid Jan-Erik står Chivas och filosoferar, medan Bella har span på en sork eller råtta i det gamla gräset i slänten. Sune tar det mest lugnt och kollar ner mot macken. Han slank in där en gång och funderar nog om det är värt att ta en titt igen.
Bella tycks frysa om tassarna och hoppar upp på Jan-Eriks axel där hon spatserar runt och har bra utsikt över jaktområdet.
Att hon sätter baken mitt i ansiktet på Jan-Erik får han stå ut med, det är Bella som bestämmer. Men så får hon syn på något i gräset och kastar sig vigt ner på marken och kryper ihop för att inte synas när hon sakta börjar spana in rörelsen i gräset.

Efter en stund tröttnar hon och går upp på gångvägen igen. Husse och Chivas går mot macken, men det är bara Sune som följer med. Bella går åt andra hållet med Lena och Lars.
Det gör inget, hon kommer hem sedan, försäkrar han Lena och Lars, som uppmärksammar honom på att Bella inte följer med till macken.
Hon brukar visst göra lite egna utflykter. Liksom Sune har hon besökt Uvbergsbacken och fått lift hem av besökare efter att de identifierat Sune som Jan-Erik och hans sambos katt.
Chivas är äldst av djuren men det tycks vara katterna som bestämmer. Även om de är harmoniskt sams.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS