På spaning efter våren

Spanar efter våren. Hörde vårfåglar väsnas då jag vaknade.

En tjädertupp korsade min väg till jobbet i morse. Utanför mitt fönster solar en fälthare, hans eller hennes, päls har skiftat färg från vitt till ljust brun.

För mig är tiden då vinter och vår möts en av årets höjdpunkter. Mitt pimplande i påsk har haft djupare mål än vad drycker förmår att erbjuda. Fiske i stekande vårsol på is som av kalla nätter förblivit stark och trygg är en kombination som jag nappat på. Farligt kul.

Buckliga isar på reglerade sjöar visar att de mänskliga krafter som styr vattnets flöden förväntar sig en vårflod av värsta sorten då snö övergår i tö efter en sällsynt snörik vinter.
Förstår att många upplever att vår väntan på våren varit väl lång.

Det är onormalt svårt att förutspå det datum då denna efterlängtade årstid normalt ska komma. Våren är värd sitt namn först då sju dygn i följd med en temperatur över noll grader räknats in.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

"Pling". Fingrade fram en textrad på min telefon – som påstås vara en smart sådan – och tog del av ett meddelande som bäst kan beskrivas som ett larm.
Vi har haft vargar på tomten. Hustrun och hunden är mina högst trovärdiga vittnen.
En professor i utbildningssociologi vid Uppsala universitet, Mikael Börjesson, har kartlagt var flest ledare fostras. Numera är det Stockholm som gäller.