ANNONS

I november i fjol sattes två övervakningskameror upp i anslutning till Mossparken i Krylbo. Nu har polisen beslutat att kamerorna ska sitta kvar, tills vidare.
Foto: Thomaz Andersson

Övervakningskamerorna i Krylbo blir kvar

KRYLBO I november 2019 beslutade Polismyndigheten om tillfällig kamerabevakning i ett område i Krylbo. Nu har polisen beslutat att kamerorna ska sitta kvar, tills vidare.

Det handlar om de två kameror som i november sattes upp i anslutning till Mossparken i Krylbo. Syftet med kamerorna är att förebygga, förhindra eller upptäcka brottslig verksamhet samt utreda och lagföra brott.

– Arbetet med att öka tryggheten och minska brottsligheten är ett långsiktigt mål och kamerabevakningen är en del av detta arbete. Därför är det viktigt att vi fortsätter med bevakningen, säger Thomas Nordström, kommunpolis i Avesta, i ett pressmeddelande.

Övervakningen med kamerorna kompletterar det brottsförebyggande arbete som görs i området, bland annat genom projektet “Trygga Krylbo” som bland annat gjort att två områdespoliser sedan i höstas jobbar heltid i Krylbo.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS