ANNONS

Fastighetsägaren Jonas Almqvist såg att något behövde göras för att fylla den tomställda lokalen där Team Sportia tidigare låg. Han tog kontakt med Petra och Fredric Tarrier med en fråga om de ville flytta sin butik från Sala till Avesta. Det hela slutade med att de tre nu har startat Mixa Outlet i centrala Avesta.
Foto: Mikael Eriksson

Outletbutik har öppnat längs gågatan

AVESTA. Nu har en outletbutik etablerat sig i centrala Avesta. Det är Mixa Outlet som flyttat in i Team Sportias gamla lokaler.

Mixa Outlet är det senaste tillskottet bland butikerna på gågatan. De öppnade förra fredagen och fick en flygande start.
– Det har varit fullt med folk sedan vi öppnade, säger Petra Tarrier som tillsammans med sin make Fredric och fastighetsägaren Jonas Almqvist står bakom satsningen.

Mixa Outlet är precis som namnet antyder en butik med ett mixat utbud. En snabbtitt runt i butiken visar att det går att köpa allt från träskruv till barnkläder och schampo.
Butiken har flyttat in i Team Sportias gamla lokaler.
– Det var Jonas som kom till oss och frågade om vi ville vara med, säger Petra.

Bakgrunden är att hon och maken Fredric drev en liknande butik i Sala men då i ett betydligt mindre format och med ett sämre läge. I Sala var butiksytan runt 60 kvadratmeter, i Avesta har de tio gånger så mycket butiksyta.
– Läget här i Avesta är mycket bättre, säger Fredric.

Han säger vidare att butiken inte kommer att ha något standardsortiment. Dock så kommer det alltid att finnas kläder.
Affärsidén är att köpa upp restlager, konkursbon, överskottslager med mera, det gör det möjligt att hålla en bra prisbild.

De kommer kontinuerligt att utvärdera hur butiken går och Fredric säger att de till att börja med ger butiken ett år, även om tanken är att den ska finnas längre än så.
Totalt kommer fyra personer att vara knutna till butiken. En tjej har anställts som ska jobba i butiken tillsammans med Petra och Fredric, Jonas kommer att figurera mer i bakgrunden.

Jonas avslöjar att det är fler nyheter på gång i fastigheten. Under mars räknar han med att ett kafé ska öppna i den hörnlokal som står tom. Just nu pågår ett intensivt arbete med att bygga och få lokalen färdig.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 06 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS