ANNONS

En ny delägare tillkommer och för Niklas Malmfors, VD på Österling Bygg, väntar arbetet med en expansiv fas.
Foto: John Leander

Österling får ny delägare – ”En framtidssatsning”

HEDEMORA Byggföretaget från Hedemora Österling Bygg AB får en ny delägare 2021. Henrik Johansson, en entreprenör från Örebro, ska bidra till att nya marknader öppnar sig för företaget.

Österling Bygg startade 1993 och har i dag cirka 100 anställda. När nu Henrik Johansson går in som delägare vid årsskiftet hoppas företaget på en fortsatt stark utveckling.
Henrik Johansson beskrivs av Österling Byggs företrädare som ”en entreprenör ut i fingerspetsarna”, som har verksamheter inom järnväg, mark, hotell och även en golfanläggning. Han har exploaterat stora markområden och har bland annat byggt ett hotell vid Sälenfjällen.
– Vi har tillsammans med Henrik genomfört flera projekt de senaste åren och gillar att jobba med varandra. Med honom stärker vi vår organisation, så det är helt klart en framtidssatsning, säger Mattias Österling, grundare av och ägare i Österling Bygg.

Österling Bygg har redan haft en hel del samarbeten med Henrik Johansson i Sälen och i Örebrotrakten och nu är en expansion att vänta där.
– Det är inte osannolikt att vi kommer att ha ett kontor i Örebro, säger Mattias Österling.
Men ett antal nya arbetstillfällen är att vänta också i Hedemora, Norberg och Sälen meddelar företagets vd Niklas Malmfors och fortsätter att måla upp en lovande framtid.
– Vi söker främst snickare. Det är vi nästan i desperat behov av. Men vi behöver också stärka upp på tjänstemannasidan så vi rekryterar nu inom HR (human resource) och KMA (kvalitet- och arbetsmiljö). Vi behöver en entreprenadingenjör och har redan rekryterat en platschef i Norberg. Vi utökar som sagt vår geografi i Örebrotrakten med Karlskoga, Kumla och Arboga. Det är för att strategiskt närma oss Västerås där vi har projekt idag och många år framöver.

Henrik Johansson själv ser fram emot att vara delägare i Österling Bygg.
– Spännande och kul med eget byggbolag. Jag har byggt och bygger mycket själv i mina andra verksamheter så det känns naturligt att vara delaktig i ett eget byggföretag. Jag gillar Österling Bygg och den kultur som bolaget har. Den ligger i linje med hur jag vill ha det och driver mina egna bolag.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS