Österling Bygg vill bygga på Henemoren

HEDEMORA. Det är Österling Bygg som anmält intresse att bygga på Henemoren. De har i sin tur blivit kontaktade av en intressent som vill öppna en livsmedelsbutik i Hedemora.

– Vi har visat intresse för tomten, säger Österling Byggs vd Mattias Österling.
Han säger att de har ställt konkreta frågor till kommunen vad de kan få göra och vad kommunen är villig att bekosta för att få en etablering till stånd på Henemoren.

Mattias Österling bekräftar att det handlar om en livsmedelsbutik och att det är en butiksyta på runt 1500 kvadratmeter.
– Om allt faller väl ut med kommunen, mycket ligger hos dem, säger han.

Tanken är att Österlings Bygg ska bygga och förvalta fastigheten för att hyra ut den. Mattias Österling säger att de från en intressent fått en intresseförfrågan att hitta en lokal eller plats åt dem som de sedan kan få hyra för att driva en livsmedelsbutik.

Det hela bygger dock på att kommunen kan ställa upp på de villkor som den tänkta hyresgästen vill ha. Bland annat måste en del vägar göras om.
– Faller alla bitarna på plats kan det bli så att vi bygger butiken och hyr ut den till den tilltänkta intressenten.

Mattias Österling kan dock inte kommentera i nuläget vem som är deras uppdragsgivare.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 52 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Hedemora Bevakning vill samla alla grupper som nu är ute och patrullerar i Hedemora. De bjuder därför in till en samverkan.
HEDEMORA. Nio personer riskerar att bli av med sina jobb hos Hedemora Kommunfastigheter. Detta sedan bildningsförvaltningen sagt upp städavtalet med Kommunfastigheter.
HEDEMORA. Några mer pengar till städning finns inte. Det konstaterar bildningsnämndens ordförande Anita Hedkvist (S). Hon hänvisar till det beslut kommunfullmäktige tagit.