Österling Bygg vill bygga på Henemoren

HEDEMORA. Det är Österling Bygg som anmält intresse att bygga på Henemoren. De har i sin tur blivit kontaktade av en intressent som vill öppna en livsmedelsbutik i Hedemora.

– Vi har visat intresse för tomten, säger Österling Byggs vd Mattias Österling.
Han säger att de har ställt konkreta frågor till kommunen vad de kan få göra och vad kommunen är villig att bekosta för att få en etablering till stånd på Henemoren.

Mattias Österling bekräftar att det handlar om en livsmedelsbutik och att det är en butiksyta på runt 1500 kvadratmeter.
– Om allt faller väl ut med kommunen, mycket ligger hos dem, säger han.

Tanken är att Österlings Bygg ska bygga och förvalta fastigheten för att hyra ut den. Mattias Österling säger att de från en intressent fått en intresseförfrågan att hitta en lokal eller plats åt dem som de sedan kan få hyra för att driva en livsmedelsbutik.

Det hela bygger dock på att kommunen kan ställa upp på de villkor som den tänkta hyresgästen vill ha. Bland annat måste en del vägar göras om.
– Faller alla bitarna på plats kan det bli så att vi bygger butiken och hyr ut den till den tilltänkta intressenten.

Mattias Österling kan dock inte kommentera i nuläget vem som är deras uppdragsgivare.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 52 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÄTER. Tidigt på tisdagsmorgonen upptäcktes att en villa i Säter utsatts för inbrott.
HEDEMORA. Flera källarförråd i flerfamiljshus på Bergslagsgatan har under helgen utsatts för inbrott.
HEDEMORA. Nu är det klart med var de nya laddstationerna för elfordon ska placeras runt om i kommunen. Ursprungligen skulle de placeras vid lanthandlarna men det har i viss fall fått ändras