ANNONS

Det är första gången någonsin som Centerpartiet är med och styr. Ett de nya kommunalråden är Karin Örjes. Fotograf: Ulrika Lundholm Ericsson
Foto: Ulrika Lundholm Ericsson

Örjes – nu har hon styrt i 100 dagar

BORLÄNGE. Den ständiga oppositionspolitikern Karin Örjes har efter tre decennier i opposition nått den eftertraktade positionen som kommunalråd i Borlänge.

– Det är historiskt att kunna säga att en liberal person är kommunalråd här, säger Karin Örjes. Nu ska jag se till att åstadkomma förändringar.
Efter valet bildades en ny majoritet i Borlänge. Det är första gången någonsin som Centerpartiet är med och styr. Samtidigt fick kommunen några nya kommunalråd. Ett av dem är Karin Örjes. Nu har hon haft sitt nya jobb i 100 dagar.

Så vad har hon gjort för att förändra Borlänge?
– Den första tiden har handlat om att sätta sig in i alla frågor, säger hon. Men alla beslut som vi tar påverkar människor, så nu måste vi börja lyssna, vi måste träffa människor för att förstå hur våra beslut påverkar deras vardag. Och vi måste lyssna på deras egna idéer.
– Det är viktigt att de förändringar vi gör är långsiktiga och att vi jobbar från grunden, fortsätter hon. Det tar lite längre tid, men det blir mycket bättre. Vi kan inte tro att vi vet och kan allt för att vi är politiker, vi måste lyssna till de människor som har kunskap i varje enskild fråga.

Integration är en av hennes hjärtefrågor. Hon engagerar sig djupt och har många förslag till hur vi kan jobba bättre. Men det finns självklart fler områden som är viktiga.
– I partiet har vi människor som brinner för skolan, näringslivet, miljö, samhällsbyggnad och landsbygden, bland annat. Vi börjar nu presentera förslag och sätta samman arbetsgrupper.

Men helt nya reformer kommer Borlängeborna inte att se förrän år 2020
– Vi jobbar med den gamla strategiska planen i år. Man överlappar för att ge de nya politikerna en chans att sätta sig in i alla frågor innan de ska ta fram nya riktlinjer.
– Arbetet med den nya planen påbörjas nu under våren, avslutar Karin Örjes. Och nu ska vi se till att Borlänge ska präglas av en stor dos centerpolitik.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 11 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS