Oppigårds vann på nytt på ölfestivalen

HEDEMORA. Det blev inget medaljregn över mikrobryggerierna i Dalarna vid årets Stockholm beer festival, men Oppigårds utanför Hedemora fortsätter ta guld och ett silver för Hedemora porter.

Närmare 80 medaljer har Oppigårds vunnit sedan man började ölresan 2003.
Oppigårds från Ingevallsbenning vann två medaljer:
Guld för sitt Indian Tribute i klassen Everyday Ale Modern style – IPA.
Silver för Hedemora porter i klassen Porter & Stout.
Hedemora Porter är det första ölet i en ny satsning från Sveriges största mikrobryggeri:
– Den första från vår Heritage Collection som finns på Systembolaget. Det är en klassisk Engelsk Porter, där den rostade malten ger toner av kaffe, choklad och torkade dadlar.
– Med Heritage Collection kommer vi lyfta fram ett antal traditionella ölstilar, som har bryggts i århundraden. Vi kommer att vara så trogna originalen som möjligt, använda traditionella råvaror för att nå den kvalitet som vi eftersträvar. , framhåller bryggmästaren Björn Falkeström.
Förra året beer festival gav storslam till Dalarna där sex Dalabryggerier tog medalj.
I år gick det sämre.
Mora Bryggeri fick nöja sig med en silvermedalj för sin blåbärscider i klassen Aromatised Cider, förra året vann blåbärscidern guld.
Inga andra Dalabryggerier tog medalj på 2019 års festival.

Publicerat i Anonnsbladet Dalarna, hedemora/Säter v42

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN. Clockwork, bemanningsföretaget från Falun, ger sig nu in i den snabbt växande besöksnäringen i Dalarna via ett samarbete med Visit Dalarna och Tillväxtverket.
HEDEMORA. Bolidens Garpenbergsgruva har på nytt slagit kvartalsrekord.
HORNDAL. Nu är det upp till kommunstyrelsen att ta ställning till om de ska använda vetorätten mot 26 vindkraftverk Horndal som By utvecklingsgrupp vill eller stötta planerna.