ANNONS

Elever från årkusrs 8 på Klockarskolan i Säter och Olympicaskolan i Hedemora besökte Martin Koch-gymnasiet.
Foto: Niclas Bergvall

“Öppen dörr” för elever på Martin Kochgymnnasiet

“Öppen dörr för årskurs 8”. Så kallas de dagar som Martin Koch-gymnasiet anordnar. Först ut var elever från Klockarskolan och Olympicaskolan som fick bekanta sig med skolan.

Om mindre än ett år står de inför ett viktigt val: Vad ska de gå för program på gymnasiet.
En liten, men viktig, blink av framtiden fick eleverna i årskurs 8 från Klockarskolan i Säter och Olympicaskolan i Hedemora vara med om nyligen.
– Det är första året vi bjuder in årskurs 8 till oss, berättar Lillemor Karlsson, gymnasielärare i svenska och historia på Martin Koch-gymnasiet.
“Öppen dörr för årskurs 8” kallades dagen, som inleddes i aulan med att rektor Karin Alm berättade om skolan och de olika programmen.
Sedan väntade en rundtur på de olika programmen och Annonsbladet tog rygg på årskurs 8 från Olympicaskolan.
Och det blev förstås några timmar med många intryck.

Karin Alm är uppväxt i Hedemora och flyttade tillbaka för några år sedan efter att ha varit i väg i 40 år, bland annat som rektor i Huddinge.
– När det dök upp en tjänst här på skolan kändes det bra att flytta “hem”, berättar hon.
Det går drygt 400 elever på skolan och det finns nio program att välja på.
– Positivt är att antalet elever i kommunen som väljer vår skola har ökat. Tidigare var det 40 procent av eleverna, nu är det 75 procent, berättar Karin Alm.

Med hjälp av elevambassadörer och lärare fick de gästande eleverna en inblick om hur det är att gå på Martin Koch-gymnasiet.
– Vi anordnar den här dagen efter att studie- och yrkesvägledare på Vasaskolan i Hedemora och Klockarskolan i Säter frågade om det fanns möjlighet att göra ett studiebesök. Vi nappade på idén eftersom vi gärna vill visa upp vår skola, berättar Lillemor Karlsson.

Den 24 mars är det dags för ett nytt “öppen dörr” – då kommer Vasaskolans och Annaskolans elever i årskurs 8 på besök.
Till sist. Martin Koch-gymnasiet byggdes i början av 1970-talet och namnet kommer från författaren och journalisten med samma namn som levde 1882-1940 och som tillbringade sina sista 15 år i Hedemora.
Där drev han ett pensionat i Lagmansgården tillsammans med sin hustru Sian. Det var också där som författargruppen Hedemoraparnassen träffades.

Programmen på Martin Kochgymnasiet.
Barn och fritid.
Bygg och anläggning.
Ekonomi.
Fordon och transport.
Handel och administration.
Introduktionsprogrammet.
Industriteknik.
Naturvetenskap.
Samhällsvetenskap.
Teknik.


Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS