Oönskade besök hos äldre i Svärdsjö

SVÄRDSJÖ Okända personer har vid två tillfällen knackat på hos äldre i Svärdsjöområdet.

Falu kommun manar på sin hemsida till försiktighet. Personer försöker ta sig in hos äldre. Två personer har vid några tillfällen, knackat på hemma hos äldre i Svärdsjöområdet och sagt att de vill prata och underhålla dem. Personerna har ingen koppling till Falu kommun och jobbar heller inte inom hemtjänsten.
Äldre uppmanas att vara vaksamma och inte släppa in okända personer. Råden som ges är att be om att få se identitetshandling. Om du känner dig hotad eller personerna trots tillsägelse inte vill lämna platsen, ring polisen. Akut händelse, eller pågående brott, telefon 112. Ej akut händelse, telefon 114 14.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN/STOCKHOLM Marcus Hellström är en kreativt otyglad jeanskännare. Passion och yrkeshantverk leder långt. Hela vägen till att designa brallor för Lee. – Det här är en pojkdröm för mig.
HEDEMORA. Nu görs de sista urvalen inför Föreningen Hedemorabilds sommarutställning. En utställning med gamla bilder som visar lite av Hedemoras historia och i synnerhet från TT-loppen.
HEDEMORA. En träff i dagarna tre för Saabar och Saab-frälsta arrangeras på Hamrebanan med start 29 juni. Bakom träffen fem saabentusiaster från Hedemora.