ANNONS

Socialdemokraternas ordförande i Söderbärke Håkan Söderlund har tillsammans med Michaela Snygg, skickat in en skrivelse till kommunen med önskemål om ny julbelysning i Söderbärke och Vad.
Foto: Veronica Rigtorp

Önskar trivsammare julbelysning

SMEDJEBACKEN/SÖDERBÄRKE. Söderbärke S-förening har lämnat in ett förslag till kommunen om bättre julbelysning.

– Min dotter kom och frågade mig och vi inte skulle kunna göra någonting för att få lite trevligare julbelysning i Söderbärke. ”Det är så trevligt när man åker genom Smedjebacken när julbelysningen lyser vid jul”, sa hon, berättar Håkan Söderlund, ordförande i Söderbärke socialdemokratiska förening.
De har nu gjort en skrivelse som lämnats in till kommunen och som nu behandlas hos samhällsbyggnadskontoret.
I skrivelsen står: ”Vi anser att det skulle vara välbehövligt med en ny julbelysning i Söderbärke och Vad. Söderbärke S-förening önskar därför att tekniska kontoret ser över julbelysningen samt andra belysningspunkter i Söderbärke och Vad.”
I förslaget finns också några lämpliga ställen uppräknade: Infarten från riksväg 66, genomfarten i Söderbärke, trekanten, vattentornet, Svältfallet, bron över sjön Barken och vid Vads skola.
Skrivelsen är underskriven av Håkan och dottern Michaela Snygg.
– Visst hade det varit trevligt och det är ju inga stora pengar, är så lite, men skulle göra så mycket, säger Håkan Söderlund.
– Tänk om man kunde säga till folk att ”ta av vid den trevliga julbelysningen” i stället för vid macken, när man ska förklara vad folk ska svänga in till Söderbärke och Vad, avslutar Håkan och tittar bort mot korsningen riksväg 66 och infarten mot Söderbärke/Vad.

Veronica Rigtorp

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS