Olycka med 68 ton tungt släp

En transport med vindkraftsdelar på väg till Orrberget, välte under natten till måndagen ner i ett dike vid Tuna Hästberg i Borlänge kommun.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE En transport med vindkraftsdelar på väg till Orrberget, välte under natten till måndagen ner i ett dike vid Tuna Hästberg i Borlänge kommun. En person fick föras till sjukhus.

En teori till hur olyckan kan ha skett är att den 68 ton tunga vagnen kan ha börjat wobbla och därefter dragit med sig draglastbilen ner i diket. Det hela betecknas som olycka. En person har förts till sjukhus.

Bärgningen kan enligt uppgift ta upp till en vecka, då det tar tid att förbereda ytorna runt om för bärgande fordon.

Veronica Rigtorp

 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. SSAB och Borlänge kommun bygger världens största insektshotell i den 600 meter långa och åtta meter höga bullervallen.
BORLÄNGE. Trafikverket i Borlänge rekryterar fler medarbetare. För att få en flexibel, kreativ och kostnadseffektiv arbetsplats där alla ryms på en adress planeras nu en renovering.
BORLÄNGE. Borlänge kommun har tagit ett stort steg närmare sin första familjecentral genom den avsiktsförklaring som nu undertecknats av kommunen och Region Dalarna.