Olycka med 68 ton tungt släp

En transport med vindkraftsdelar på väg till Orrberget, välte under natten till måndagen ner i ett dike vid Tuna Hästberg i Borlänge kommun.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE En transport med vindkraftsdelar på väg till Orrberget, välte under natten till måndagen ner i ett dike vid Tuna Hästberg i Borlänge kommun. En person fick föras till sjukhus.

En teori till hur olyckan kan ha skett är att den 68 ton tunga vagnen kan ha börjat wobbla och därefter dragit med sig draglastbilen ner i diket. Det hela betecknas som olycka. En person har förts till sjukhus.

Bärgningen kan enligt uppgift ta upp till en vecka, då det tar tid att förbereda ytorna runt om för bärgande fordon.

Veronica Rigtorp

 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

ORNÄS. Anrika borlängeföretaget CTH och kulturprisbelönta allmogemålaren Slotts Barbro och Siljansnäs designern Pirjo design, visar sina sammanvävda färdigheter i en modevisning den 17 augu
BORLÄNGE. Stort intresse när bolaget Stafina söker en ung VD i åldern 18-26 år, till nystartat bolag verksamt inom e-handel.
BORLÄNGE. Sveriges mest kända arkitekt Gert Wingårdh formger Borlänges stationsområde. Det blir ett nytt landmärke i stadsbilden och ska göra hela Dalarnas knutpunkt mer levande.