ANNONS

Ola Gilén (S) lämnar nu uppdraget som kommunstyrelsens ordföranden i Hedemora. Detta efter uppmaning av styrelsen för Arbetarekommunen.
Foto: Mikael Eriksson

Ola Gilén uppmanad att avgå

HEDEMORA. Ola Gilén (S) lämnar uppdraget som kommunstyrelsen ordförande i Hedemora. Detta efter att han blivit ombedd av Hedemora Arbetarekommuns styrelse att avgå.

Efter det att Hedemora Arbetarekommuns styrelse bett Ola Gilén att lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Hedemora meddelar han att han kliver åt sidan. Den 19 juni är hans sista dag på posten.

I ett pressmeddelande skriver han att han i samråd med Arbetarekommunens ordförande valt att avsäga sig uppdraget.
– Bakom beslutet ligger ingen osämja. Den som innehar det här uppdraget får räkna med höga förväntningar och arbetarekommunens styrelse har nu framfört att de vill att jag lämnar posten. Då väljer jag helt enkelt att kliva åt sidan och låta någon annan ta över, säger Gilén.

Henrik Selin, ordförande för Hedemora Arbetarekommun, skriver att det förts samtal om vad som är bäst för kommunen och partiet på sikt och att lösningen de kommit fram till är denna.
– Att vara kommunstyrelsens ordförande är ett mycket viktigt och krävande uppdrag. Ola har gjort ett bra jobb, men vi tycker ändå att vi behöver en förändring nu när Hedemora står inför stora utmaningar, säger han.

Någon ersättare till Gilén är inte klar, utan arbetet med att söka till en efterträdare inleds. Arbetarekommunens valberedning kommer därför att be de lokala S-föreningarna att nominera den person de vill se på posten. Och Henrik Selin hoppas att medlemmarna under tidig höst ska kunna välja en efterträdare.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS