ANNONS

Från vänster Lars Toll från NCM Development AB, Veronica Lindgren och Sussi Sakofall från Unika Ludvika samt Eva Lejholm Hanslin från EHC Consulting. – Kedjeföretagen är viktiga för attraktionskraften i centrum, var rädd om dom, det går inte att få tillbaka dom, uppmanade Lars Toll.
Foto: Veronica Rigtorp

Ökande e-handel ett hot mot stadskärnan

LUDVIKA. För tre och ett halvt år sedan gjordes första analysen av stadskärnan, nu var det dags för uppföljningsrapport.

Vad har blivit sämre och vad har blivit bättre, och framför allt vad kan göras framöver.
Mer och mer av detaljhandeln görs över nätet. Kvar i plånböckerna blir det mindre att slåss om för de fysiska handlarna.
Så började Lars Toll, från NCM Development AB sin genomgång för Ludvikas handlare, när han presenterade näthandels utveckling i Sverige totalt. Vilket inte var helt olikt Ludvikas verklighet.

E-handeln står i dag för nio procent av den totala handeln.
– Det var ingen som trodde att det skulle växa så här, säger Lars Toll.
– Det kommer också signaler på att E-handeln nått sin topp, säger Eva Lejholm Hanslin, från EHC Consulting.
Vilket scenario som är rätt, ja det vet man inte i dagsläget.

Branscher som ökar i Sverige är shoppingturism som driver flödet till städerna. Om den hanteras väl är det tio procent av den totala handeln, restauranger och boende inräknat, menar Eva Lejholm Hanslin.
Förr var restauranger och boende ett komplement till handeln, idag är situationen omvänd enligt Toll och Lejholm Hanslin.

80-talets gallerior byggde på service som post, bank, försäkringskassa med mera.
– Idag är man tillbaka till servicecentra, det är bra för fackhandeln och den fysiska handeln, säger Toll.
Efter den delvis dystra analysen om läget över lag inom handeln, gick Toll och Lejholm Hanslin vidare med analysen av Ludvika.

– Dagligvaruhandeln har sjunkit med tio procent, det är mycket, säger Toll.
Där följer Ludvika trenden att omvandla handels ytor till caféer och restauranger. Det negativa med detta är att det stöter ut fackhandel.
– Kedjeföretagen är viktiga för attraktionskraften i centrum, var rädd om dom, det går inte att få tillbaka dom, uppmanade Toll.
När Åhléns lämnar centrum med sitt breda sortiment, kan då de övriga butikerna ta utmaningen och möjligheten? undrar Toll.

Ludvika borde skylta upp infarterna mot centrum bättre för att nå de förbipasserande turisterna menade Eva Lejholm Hanslin. Något hon även påpekade för tre och ett halvt år sedan när den första analysen av Ludvikas stadskärna gjordes.

Innan mötet avslutade dristade sig duon sig till att ta upp det brännheta ämnet öppettider.
– Här skulle man önska sig enlighet och söndagsöppet, samtidigt förstår vi ensamhandlarna, sa Toll.
– Ni har det jobbigt idag, stärkt det som finns och se till att folk flyttar hit, sammanfattade Lejholm Hanslin rapporten.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 42 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS