ANNONS

Med “De ofrivilliga turisternas guide till Sverige” vill Visit Sweden visa nya upplevelser och få svenskar att besöka nya platser, när det är möjligt.
Foto: Pressbild

Ofrivilliga turister hittade både till Avesta och Norberg

AVESTA/NORBERG. Nyligen lanserade Visit Sweden sin upplevelseguide ”De ofrivilliga turisternas guide till Sverige”. Där berättar en av turisterna, Ana Vielman från Guatemala, om sin historia och upplevelser i Avesta och i Norberg.

Pandemin har påverkat oss alla. För en del tog livet en helt annan vändning och man blev fast kvar i ett okänt land, Sverige. Visit Sweden har samlat några berättelser från personer som utforskat det nya landet där en av personerna bland annat besökt Norberg och Avesta.
I guiden berättar elva personer om tiden i Sverige och deras bästa semestertips.
När flygplatser, hamnar och gränser stängdes under pandemins utbrott blev många människor strandade på platser runt om i världen. Platser de inte alls tänkt stanna på, i länder de verkligen inte planerat att semestra i.

Men allt eftersom tiden gick var det flera av dem som började se sig omkring. Och upptäckte saker de aldrig skulle ha upptäckt annars. En av dessa är Ana från Guatemala som kom till Sverige för att jobba på en liten gårdsrestaurang i Dalarna. Men när stället stängde på grund av corona, började Ana resa runt och uppleva landet hon fastnat i. Hon förälskade sig inte bara i Dalarna, utan också i en charmig dalmas.

Så här berättar hon:
”Jag älskar Avesta! Eller snarare, jag älskar människorna som bor i Avesta. Testa att prata lite med dem när du är här. Jag vet att det är en osvensk sak att göra – snickesnacka med främlingar – men här kan du göra det. Alla är så öppna och vänliga. För mig gör det staden väldigt speciell. Besök också den stora dalahästen som alla Avestabor är så stolta över. Och Verket! Supercool konst i fina, gamla industrimiljöer.”
Ana besökte också Norberg och Elsa Anderssons konditori och beskriver upplevelsen så här:
”Att fika där är verkligen som att resa i tiden. Påtåren serveras ur en kaffepanna av koppar, stolarna knakar hemtrevligt när man sätter sig, i ett hörn brinner en kakelugn. Konditoriet har fått diplom av Gastronomiska Akademien, så det är inte bara jag som gillar deras bakverk. Testa afternoon tea med varma scones och bakelser!”
”Den ofrivilliga turistens guide till Sverige” är en inspirationsguide för besöksmål i Sverige där Visit Sweden marknadsför inhemska besöksmål och turistattraktioner.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS