ANNONS

“Vi kommer självklart att fullfölja vårt åtagande och arbeta vidare på samma sätt som tidigare, tillsammans med majoritetspartierna hela mandatperioden”, förklarar Nicole Skoglund.
Foto: Veronica Rigtorp

OFA ställer inte upp i valet 2022

BORLÄNGE. Omsorg för alla (OFA) ställer inte upp i valet 2022, det bestämdes efter många diskussioner och övervägande.

När Omsorg för alla 2006 valdes in i kommunfullmäktige var ambitionen dels att lyfta och fokusera på omsorgsfrågor men också att bidra till förändring av det politiska klimatet i Borlänge.
”Sedan OFA blev en del av politiken i Borlänge har det politiska klimatet i kommunen blivit mer öppet genom att fler perspektiv, idéer och engagemang medverkat i utformningen av politiken i Borlänge kommun. Dessutom har fler aktörer fått komma till tals i politiken och bidragit till en bredare delaktighet i beslutsprocessen. I dag ingår flera partier i styret av Borlänge, vilket har skapat en större legitimitet och fler perspektiv har synliggjorts vid beslutsfattningen.”
Det skriver partiet i ett meddelande.

Vid OFA:s första mandatperiod erhöll partiet fyra mandat och i dag har partiet ett mandat.
”Att vara ett lokalt parti innebär flera utmaningar, såsom rekrytering, förnyelse och ett gediget ideellt engagemang. OFA har därför efter många diskussioner och överväganden beslutat att inte ställa upp i valet 2022” skriver partiet i meddelandet.
– Vi har inte de resurser som krävs att för att ställa upp i en ny valrörelse, berättar Nicole Skoglund, gruppledare för Omsorg för alla.

OFA som parti kommer dock finnas kvar, fast med ett annat syfte och form än tidigare. Partiet berättar att de kommer under 2021/22 föra diskussioner internt och klargöra för hur de ska arbeta vidare med partiet, skriver OFA i ett pressmeddelande.
– Vi kommer självklart att fullfölja vårt åtagande och arbeta vidare på samma sätt som tidigare, tillsammans med majoritetspartierna hela mandatperioden, förklarar Nicole Skoglund.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS