ANNONS

I Norbergs kommun anordnas planerade besök genom tidsbokning. De förbokade besöken är en timme och anordnas vid lokal bubblan Björkängen, samt möteslokal Granbacken.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Nytt ställningstagande för besök vid äldreboenden

NORBERG. Norbergs kommun, med stöd av smittskydd region Västmanland, fortsätter att vädja till anhöriga att följa rådande besöksrutiner då smittan i Västmanland fortsatt ökar.

Folkhälsomyndigheten har öppnat upp för vissa lättnader för de äldsta men kommunen vädjar ändå, med stöd av smittskydd region Västmanland, till anhöriga att fortsätta följa besöksrutiner.
Anledningen är att smittan i Västmanland fortsätter att öka och särskilda restriktioner har införts.
I Norbergs kommun anordnas planerade besök genom tidsbokning. Besöken förbokas och är en timme och anordnas vid lokal bubblan Björkängen, samt möteslokal Granbacken.
Norbergs kommun skriver på sin hemsida att det är tre besökstillfällen på förmiddagen och tre under eftermiddagen. Dessutom begränsas antalet besökande vid varje besökstillfälle.
Bokningen är öppen vardagar klockan 08:30-12:00.
Nytt ställningstagande kring rutiner för besök tas om en vecka.
Vård- och omsorgs-avdelningen fortsätter att följa basala hygienrutiner, använda skyddsutrustning och fortsätter att ta covid-19-prov samt att smittspåra vid behov.

Detta gäller för dig som bor eller vistas i Västmanland:
Begränsa antalet nya kontakter. Begränsa antalet nya nära kontakter genom att du endast umgås med de personer som du normalt träffar. Om du träffar andra personer än de i din egen mindre krets, ska du undvika att vara nära dem. Umgänge bör ske utomhus, men håll avstånd även där.
Undvik platser där det finns risk för trängsel. Åk inte kollektivtrafik eller besök köpcentrum och butiker om det finns risk för trängsel.
Välj att handla på tider du kan undvika trängsel. Vistas i butiken så kort tid som möjligt och handla ensam.
Avstå från att resa om du inte måste, både inom och utanför länet, och res så smittsäkert som möjligt om du måste resa.
Alla som vistas i Region Västmanlands vårdbyggnader inklusive Folktandvårdens byggnader rekommenderas bära munskydd. Det gäller både medarbetare, patienter och övriga som vistas i lokalerna i sitt yrke. Undantagna är barn yngre än 16 år och inlagda patienter på avdelning.
Personer som har svårighet att ha munskydd ombeds att alltid hålla minst två meter till andra personer. Har du inget eget munskydd finns det munskydd i entréerna på vårdcentralerna och sjukhusen.
Även de som är vaccinerade mot covid-19 och personer som har antikroppar mot covid-19 rekommenderas bära munskydd, och att använda CE-märkta munskydd.
Den som är född 2004 och tidigare ska använda engångsmunskydd vid resor med kollektivtrafik oavsett vilken dag och tid på dygnet det är.
Använd engångsmunskydd i situationer där nära kontakt, under längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika. Till exempel i affärer och andra butiker.
I skolan rekommenderas munskydd bara i de specifika situationer då man som vuxen under längre tid inte kan hålla avstånd.
Observera att munskydd inte ersätter regeln att undvika nära kontakt och att hålla avstånd. Att bära munskydd är ett komplement i situationer där det inte är möjligt att hålla avstånd.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS