Nytt serviceboende i Borlänge firades

Många ville vara med och fira inflyttningen på Servicebostäderna vid Meteorgatan. När någon av besökarna gick skulle det givetvis vinkas. Från vänster personal Birgitta Andersson och Patrik Tommos, ordförande i omsorgsnämnden Anita Nordström, enhetschef Marjatta Lamminen, personal Linda Bokhr och Susanne Pettersson.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Meteorgatans servicebostäder är klara och hyresgästerna i de tio lägenheterna har flyttat in. Det firades med ballonger, lite buffé och besök hos boende som ville visa sin nya lya.

Maria Deres har bott i snart två månader i sin tvåa. Hon är nöjd med lägenheten och trivs bra. Tidigare bodde hon i servicebostad i centrum.
– Jag ville förnya mig, den här lägenheten är mindre och då är det lättare att hålla ordning, förklarar hon och visar runt i den trivsamma bostaden.
Hon har städat hela veckan inför firandet.
– Du har varit peppad inför invigningen, säger Chris Wikström, som personal på boendet.

Jonathan Andersson är en annan nyinflyttad hyresgäst. Han sitter på räcket utanför porten till trapphuset och snackar med några andra boende. När Maria ansluter till gänget vid räcket efter att ha visat sin lägenhet undrar Jonathan om vi vill se hans bostad. Den är spegelvänd mot Marias i utförande, även den välstädad dagen till ära.
– Räkningar har man så det räcker till. Det är därför det ligger så mycket papper överallt. Jag skulle ha plockat undan mer om jag hade vetat att jag skulle få besök, säger han trots att det är välstädat.

I köksfönstret står ett antal pokaler, det är från hans bågskytte intresse.
– Det är min första egna lägenhet, jag bodde hemma hos mamma och pappa tidigare, förklarar han.
Jonathan går tredje året på Ljungbergsgymnasiet.

Vid firandet medverkade boende, medarbetare från funktionshindersomsorgen, Anita Nordström (s) ordförande i omsorgsnämnden och Marjatta Lamminen, enhetschef.
– Det blir ett nettotillskott med tio platser, berättar Anita Nordström.

Servicebostäderna är ett självständigt boende, och de boende måste inte ha stöd, vill man inte så säger man ifrån. I nära anslutning till lägenheterna finns gemensamhetsutrymmen och personalbostad.
Meteorgatan är ett serviceboende enligt LSS.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 19 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Länsstyrelsen och Byggdialog Dalarna samlade utvalda nyckelpersoner för att diskutera vad branschen måste göra för att bidra till ett klimatneutralt Dalarna. 
BORLÄNGE. En garagelänga på Betesgatan har under helgen utsatts för inbrott.
BORLÄNGE/LOS ANGELES. Musikartisten Kennedi från Borlänge uppträder med egen show i Los Angeles inför utsålda hus, men säger blygsamt att hon inte slagit igenom än.