ANNONS

Lerbäckens ridhus kan komma i kommunalägo och ge Borlänge ridklubb en ny hemvist.
Foto: Veronica Rigtorp

Nytt ridcenter i Lerbäcken

Borlänge kommun satsar på ett ridcenter för ridklubbar och ridskoleverksamhet i Lerbäcken.

Frågan om att bygga ett ridcenter har kantats av flera motgångar, men det ser ut att bli ändring på det när Borlänge kommun nu köper ridanläggningen i Lerbäcken.
– Efter många försök så har vi nu äntligen en lösning. Långt under budgetramar på 35 miljoner kronor får vi nu till ett ridhus som vi köper för 9 750 000 kronor. Detta kommer gynna fler och kunna fungera som ett centrum för våra ridande ungdomar, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är en anläggning som har god potential för utbyggnationer och att bli centrum för ridskoleverksamhet och ridklubbar.
– Nu har vi äntligen fått ett bra alternativ där vi kan erbjuda våra ridungdomar som väntat i många år på ett ridhus. Det är jätteroligt att vi kan få till detta, så att ridintresserade ungdomar kan utveckla sin verksamhet, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Borlänge Ridklubb och andra ridaktörer har varit med i arbetet fram till kontraktsförslag och ridverksamheten förväntas att kunna flytta in i juli 2021.
– Vi ser fram emot att få tillträda ett nyrenoverat Lerbäcken. Det ger oss möjligheter att äntligen börja planera för en utökad ridskoleverksamhet, något som vi eftersträvat i många år. Visionen är att på sikt även få utveckla samarbetet med andra ridaktörer i kommunen, säger Roger Bengtsson, ordförande i Borlänge Ridklubb.

Anläggningen i Lerbäcken kan också bli aktuell för olika kommunala verksamheter på sikt, till exempel arbetsmarknadsenheten eller personer som har stöd genom LSS. Borlänge kommun tar över anläggningen vid årsskiftet och efter renovering kan Borlänge Ridklubbs verksamhet flytta in första juli 2021
– Äntligen, det har varit ”skämsigt” att vi inte haft en lösning för våra ridande ungdomar, säger Jan Bohman.
Ärendet ska först upp i kommunstyrelsen och sedan i kommunfullmäktige i november, innan det hela är klart.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS